Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Powerchair hockey Flanders Cup 2023

Resultaten
Powerchair Hockey en H-hockey

The Flanders Cup is een tweejaarlijks internationaal Powerchair Hockeytornooi in West-Vlaanderen waaraan teams uit heel Europa aan deelnemen. Al voor de zesde keer strijden 10 teams op het hoogste niveau met het doel om de beker te winnen en mooie herinneringen te maken met hun teamgenoten. Met de opbrengst wordt sportclub GIDOS gesteund in de zware kosten die gepaard gaan met het beoefenen van deze sport.

Het tornooi werd in 2014 opgericht door Bryan Vantornhout, die in 2020 overleed. Het was zijn wens om de sport kenbaar te maken aan het grote publiek en het topniveau naar Belgiƫ te halen.

Toeschouwers zijn van harte welkom op zaterdag 27 en zondag 28 mei in de recreatieve sporthal van Schiervelde te Roeselare van telkens 10u tot 17u30. De poulewedstrijden gaan door op zaterdag, de kruisfinales en finales op zondag. De bronzen finale begint om 15:15, de gouden finale om 16:15.

Kun je er niet bijzijn maar wil je graag vanop afstand de wedstrijden volgen? Kijk dan zeker naar de livestream. Via deze linktree vind je de alle informatie over het tornooi, waaronder de social mediakanalen en tornooipagina.

Op zondag gaat ook een recreatief handbewogen rolstoelhockeytornooi door in de sporthal. Een uniek moment om beide varianten van rolstoelhockey te bekijken.

Powerchair Hockey is een teamsport voor spelers die een elektrische rolstoel nodig hebben om te sporten. Twee teams met elk 5 spelers proberen het vaakst te scoren met een kleine, witte gatenbal in een goal van amper 20 cm hoog.

Doordat niet alle spelers evenveel kracht hebben, proberen ze hun elektrische sportrolstoel zo strategisch mogelijk in te zetten om anderen te hinderen of om zelf een weg te vinden naar het doel.

Spelers met voldoende kracht proberen met een floorball stick te scoren of de bal af te pakken. Anderen spelen met een stick die aan hun rolstoel vastzit, een T-stick, en blokkeren de tegenstander. De doelman heeft ook een T-stick.

Meer informatie over deze sport vind je hier: https://www.gsportvlaanderen.be/sporten/hockey

Datum

  • 27 - 28 mei 2023
  • 10:00 - 17:30

Locatie

Sporthal Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare
8800 Roeselare

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Hedwige Van Steen theflanderscup@outlook.com