Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Now is the time to (start to) core - sessie 2 (GEANNULEERD)

Sessies 4/12 en 18/12 worden geannuleerd. De sessies worden voorjaar 2022 opnieuw aangeboden.

Elke trainer heeft een belangrijke rol in blessurepreventie, uiteraard ook een trainer van sporters met een beperking. Maar waarom is dat belangrijk en hoe pak je dit aan?

Met de ondersteuning van onze partner goed bieden we trainers van G-sporters graag meer houvast om hiermee aan de slag te gaan. In twee workshops krijg je een inleiding in het belang van blessurepreventie en concrete oefenstof voor de praktijk. Volgde je (recent) een initiatoropleiding bij VTS, dan herken je vast aanknopingspunten naar de blessurepreventiestrategieën met heel veel aandacht voor rompstabilisatie.

 • sessie 4/12: In sessie 1 krijg je theorie en inzicht in het belang van core-training. Je krijgt mee hoe je je sporter kan inschatten of screenen en gaat naar huis met basis oefenstof.
 • sessie 18/12: Na jouw eigen actie in de praktijk is sessie 2 het ideale moment voor een verdere verdieping (variatie in oefenstof, opbouwen en afdalen) waarbij vragen en diverse sporten aan bod kunnen komen.

Alle sporters zijn uniek en ook G-sporters vragen uiteraard een aanpak op maat. Deze sessies zullen met andere woorden nog geen antwoord bieden op al je specifieke vragen. Je kan deze sessies beschouwen als een startpunt om in de praktijk aan de slag te gaan. De sessies krijgen in 2022 een vervolg en jullie inbreng, blijvende interesse en interactie is van groot belang om tot een vorming te komen die antwoorden geeft op vragen van trainers uit de praktijk!

Belangrijk! Om meer op maat te kunnen werken, bieden wij begin 2022 ook 2 gelijkaardige sessies voor trainers van rolstoelatleten en trainers van sporters met een visuele beperking. Geef je training aan zowel rolstoelsporters als anderen, dan ben je uiteraard zeker nu al welkom.

Praktisch:

 • Inschrijven doe je via een webformulier. Klik rechts op de knop inschrijven. Het is belangrijk om beide sessies te volgen aangezien sessie 2 verder bouwt op sessie 1.
 • !!! Dankzij goed kunnen we 25 deelnemers belonen met een materiaalpakket. Zij schenken bovendien ook een voucher ter waarde van 25 euro bij deelname aan 2 sessies. Je kan die bon dan gebruiken voor klein trainingsmateriaal in de club.
  • We begrenzen het aantal deelnemers op 25.
  • Je ontvangt de uitnodiging tot betalen in volgorde van inschrijving.
 • Docenten: Trainer Greg Planckaert en kiné Lander Vansteene
 • In deze moeilijke periode met veel Covid-besmettingen willen wij ook benadrukken dat we maximaal aandacht hebben voor de veiligheid van iedereen. We respecteren alle basisregels (handhygiëne, afstand, mondmasker) en vragen eveneens dat deelnemers een Covid Safe Ticket voorleggen. Veel maatregelen, maar door deze goed te volgen, hopen wij om te kunnen blijven organiseren.

Datum

 • 18 december 2021
 • 09:30 - 11:30

Locatie

Sporthal HoGent
Sint-Denijslaan 251, 9000 Gent
9000 Gent

Toon op Google Maps

Prijs

25 euro voor 2 sessies