Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Bijscholing: motiveer je G-sporters

Parantee-Psylos en de Gentse Sportdienst organiseren een clinic voor (toekomstige) trainers en begeleiders van G-sporters rond het motiveren van G-sporters.

Deze bijscholing vond oorspronkelijk plaats in oktober 2020 maar werd vooruit geschoven omwille van de corona maatregelen.

Inhoud:
Als trainer is het niet gemakkelijk om je doelgroep altijd te blijven motiveren (M-factor). Je botst op zaken die moeilijker gaan bij je sporters of bij jezelf. Op deze bijscholing staan we stil bij het stimuleren van motivatie (willen) en het vermijden van moetivatie (moeten). De zelfdeterminatietheorie zal daarvoor de basis vormen en verschillende coachingsstijlen komen aan bod. We vertrekken graag vanuit de moeilijkheden van de trainers; dus geef zeker bij inschrijvingen door welke situaties bij jullie voorkomen of welke specifieke vragen er nu al zijn.
De bijscholing is praktijkgericht en geeft jou handvaten mee om effectief mee aan de slag te gaan in jouw club, bij jouw (G-)sporters.

Docent: Kim Semadeni: Kim is licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (KU Leuven, 2001) en behaalde een Europese Master in Sport- en Bewegingspsycholgie (KU Leuven en STAPS Montpellier, 2002). Hij werkt in hoofdberoep als lector Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan de Karel de Grote Hogeschool waar hij verantwoordelijk is voor de opleiding Fit & Gezond. Als gepassioneerd skiër combineert Kim al jaren zijn hoofdberoep met het doceren voor de VTS en voor de opleidingen van Sneeuwsport Vlaanderen. Daarnaast wist hij een bijberoep uit te bouwen als performance trainer, mental coach en health consultant. Sinds 2016 is hij nauw betrokken bij het project ‘coach met de M-factor’ (https://mfactor.be/). In 2018 heeft hij zijn vaste plek binnen de multidisciplinaire groepspraktijk 4Effect. Voor meer info zie www.4effect.be

Inschrijvingen zijn opnieuw opengesteld, inschrijven kan via de link.

Datum

  • 25 april 2021
  • 10:00 - 12:00

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@gsportvlaanderen.be 09 243 11 72

Organisator

G-sport Vlaanderen
Sportdienst Gent

Prijs

€10 (leden Parantee-Psylos, Gentse clubs en partnerfederaties), €15 (niet uit voorgaande categorie)