Ga naar hoofdinhoud

Sightkicks, want met een visuele beperking hoef je niet stil te zitten!

Ik zoek een club


Twee op drie mensen met een visuele beperking bewegen en sporten onvoldoende. Dat is jammer, want het aantal G-sporten is uitgebreid. Heel uitgebreid. Om te tonen dat iedereen zijn goesting kan vinden in het rijke aanbod, lanceerden we ‘Sightkicks’.

Beweeg mee met Sightkicks Griet en Ines
Beweeg mee met Sightkicks Griet en Ines

Ontmoet onze Sightkick-coaches Griet Hoet (wereldkampioen tandemfietsen) en Ines Himschoot (assistent ligatrainer goalbal). Zij moedigen mensen aan om ondanks hun beperkt zichtvermogen niet stil te zitten. Want één ding is zeker: de kick na het sporten is voor iedereen gelijk!

Van goalbal tot judo: ken jij alle sporten waar je als blinde of slechtziende het beste van jezelf kan geven? Onze Sightkicks testen het voor je uit in een reeks aanstekelijke video’s!

Het is niet omdat er een keeper in de goal staat, dat je niet kan scoren. Griet en Ines leren stevig punten pakken in goalbal. Blindelings gaan ze de strijd aan om de rinkelende bal in elkaars doel te krijgen. Wint Griet het van goalbaltrainer Ines?

Bekijk de tekstversie van de goalbal video.


Judo, dat is vallen en opstaan. Dat leerden onze Sightkick-coaches Ines en Griet op de harde manier. Deze sport draait helemaal rond het voelen van je tegenspeler: de volgende beweging verwachten en terugkaatsen. Onze kersverse judoka’s weten er alvast raad mee!

Bekijk de tekstversie van de judo video.


Tijd voor showdown! Deze keer wapenen Ines en Griet zich met een palet en balletje. Er volgt een ping pong-achtig duel waar enkel de speler met het sterkste gehoor de trofee mee naar huis neemt. Oog in oog, goal na goal.

Bekijk de tekstversie van de showdown video.


De Sightkicks trappen hem op z’n staart. Tandemfietsen is een duosport waarbij zienden en slechtzienden of blinden elkaar versterken op het zadel. Griet laat nogmaals zien hoe zij die wereldtitel pakte in het tandemfietsen.

“Winnen of verliezen, sporten is emotie delen.” - Griet Hoet

Bekijk de tekstversie van de tandem video.

Jouw beurt

Ontdek welke sport bij jou past! Vul de online infofiche in en dan zoeken wij samen met jou naar een passend aanbod.

Welke sport past bij mij?

Samen sporten is nog plezanter! Benieuwd welke clubs er in jouw buurt zijn?

Ik zoek een club


Sightkicks, beweeg mee!
Beweeg mee met Sightkicks Griet en Ines

Download het campagnemateriaal

Help je mee Sightkicks breed te verspreiden? En zet je blinden en slechtzienden op weg naar een geschikt sportaanbod? Download hieronder het campagnemateriaal en deel massaal!