Ga naar hoofdinhoud

Tekstversie video Sightkicks showdown

Voice-over: "Welkom bij Sightkicks! Volg mee hoe Griet - met haar visuele beperking - het opneemt tegen scherpziende Ines in een sport voor blinden en slechtzienden. Vandaag ontdekken ze alle geheimen van de sport showdown."

Voice-over: "Showdownspeler Danny wacht Griet en Ines op om hen alles te vertellen over de
sport."

Griet: "Wij komen vandaag showdown spelen. Maar wat is dat eigenlijk showdown?"

Danny: "Showdown is specifieke sport voor een visuele beperking. Showdown wordt een beetje vergeleken met ping pong, maar hier moet je goed luisteren naar het balletje waar het is. Op die manier sla je heen en terug en probeer je een doelpunt te maken."

Griet: "Oké, dan ben ik er klaar voor."

Voice-over: "Griet neemt plaats aan de showdowntafel. Palet in de hand, klaar om te oefenen."

Danny: "Aan het doel is er ook een randje, daar mag je nooit met je plank over. Je moet altijd opslaan tegen de ene kant van je tafel, links of rechts. Ben je klaar? Dat was een goede opslag."

Danny: "Ik zou zeggen, probeer het nog een keer en dan met een blinddoek."

Voice-over: "Ook bij Ines gaat de bal al snel aan het rollen door de deskundige uitleg van Danny. Na een spoedcursus showdown voor beginners zijn Griet en Ines er klaar voor."

Griet en Ines stretchen en strekken hun polsen. Ze maken zich klaar voor de wedstrijd.

Voice-over: "Wie wint de wedstrijd?"

Voice-over: "En we zijn begonnen met een opslag van Griet, maar die gaat er niet in. Zowel Ines als Griet lijken goed te verdedigen, maar dan gaat de eerste bal binnen bij Ines. En we gaan verder met de wedstrijd, wie maakt het volgende punt? De bal gaat binnen bij Griet. De stand is 1-1. Maar Ines doet nog een laatste uithaal, recht in het doel! We hebben een winnaar. Ines wint de wedstrijd showdown!"

Ines juicht.

Griet en Ines geven elkaar een knuffel.

Voice-over: "Wil jij zelf Showdown ontdekken? Surf dan naar gsportvlaanderen.be."

Sightkicks dankzij

Visueel element G-sport Vlaanderen.

Met de steun van Sport Vlaanderen.