Ga naar hoofdinhoud

Rob Eijssen

Goalbal

B1 elite

Op zijn negende liep Rob Eijssen met een witte stok over straat toen hij door enkele mensen van De Peltse Torballers tegen het lijf liep. Die overtuigden hem om te proeven van torbal in hun sportclub en dat was voor Eijssen het begin van een mooie carrière.

Eijssen stapte van torbal over op goalbal en nam in 2012 voor het eerst met de nationale ploeg deel aan een Europees B-kampioenschap. Intussen maakt hij deel uit van het basisteam en met hen won hij brons op het Europees kampioenschap (2017) en het wereldkampioenschap (2018). Dankzij dat laatste kampioenschap greep ons land een ticket voor de Paralympische Spelen in Tokio, waar Rob ook deel zal uitmaken van de selectie van het nationaal team.

Rob heeft retinitits pigmentosa, een degeneratieve oogziekte. Zijn zicht ging tussen zijn zevende en zestiende levensjaar enorm achteruit en nu herkent Eijssen enkel nog licht en donker en grote schimmen. “In een sport als goalbal kon ik wel nog iets bereiken”, zegt hij.

Rob maakte deel uit van de nationale goalbalploeg op de Paralympische Spelen in Tokyo. De Belgian Bulls knokten zich vlot door de poulefase: ze speelden op een erg hoog niveau en wonnen er hun poule. In de kwartfinales botsten ze op het sterke Litouwen.

Tekstversie portretvideo Belgian Bulls

Topprestaties

  • Brons - WK Goalbal Malmö (ZWE) 2018

  • Brons - WK Goalbal Pajulahti (FIN) 2017

Nieuws

Huldiging toppers van Tokyo 2020
Nieuws Topsport
6 okt. 2021 Atletiek Wielrennen Tafeltennis Tennis Boccia Goalbal Paardrijden
Staar jij mee naar de Paralympiërs in Tokyo?
Nieuws Topsport Paralympische Spelen
19 aug. 2021