Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Belgian Bulls gaan voor top 7 op Europees Kampioenschap goalbal

Nieuws Topsport 7 december 2023

Van 9 tot en met 17 december nemen de Belgian Bulls, de nationale goalbalploeg bij de heren, deel aan het Europees kampioenschap A in Podgorica, Montenegro. Het Belgisch team zit in poule A, waarin ze het zullen opnemen tegen Litouwen, Duitsland, Griekenland en Groot-Brittanniƫ.

De Belgian Bulls, momenteel achtste op de wereldranglijst, nemen in Podgorica deel aan het Europees Kampioenschap. In de Verde Sports Hall spelen de 10 beste mannen- en vrouwenteams van Europa samen. De twee eindwinnaars bemachtigen een ticket voor de Paralympische Spelen in Parijs. Het jonge Belgische team, gecoacht door oud-speler Johan De Rick, wil er voortbouwen op het werk dat ze de afgelopen maanden hebben geleverd en de vooruitgang bevestigen die ze geboekt hebben sinds het internationale pensioen van verschillende basisspelers.

"Enkele oudere spelers met veel ervaring stopten na het WK 2022, dus we zitten momenteel in een overgangsfase. Met ons jong team willen we op dit EK het behoud in de A divisie beogen, wat wil zeggen een plaats bij de top 7 van Europa behalen", legde de coach van de Bulls uit.

Het nationaal team komt uit in groep A en begint aan de competitie op zaterdag 9 december tegen Griekenland (WRK 19) en Duitsland (WKR 6) op zondag. De dag erna staan ze tegenover de Britten (WRK 23). Op woensdag 13 december sluiten ze hun groepsfase af tegen de op papier zwaarste tegenstander: Litouwen, de regerend Europees kampioen en nummer twee op de wereldranglijst. De beste vier teams in de groep kwalificeren zich voor de eindfase van de competitie.

De Belgische selectie:

  • Wassime Amnir, Havi2 Bruxelles (Ligue Handisport Francophone)
  • Elson Curaj, ViGe Noordzee (G-sport Vlaanderen)
  • Cemil Dzemail, Havi2 Bruxelles (Ligue Handisport Francophone)
  • Rob Eijssen, ViGe Waasland (G-sport Vlaanderen)
  • Arne Vanhove, ViGe Noordzee (G-sport Vlaanderen)
  • Justin Verplancke, ViGe Noordzee (G-sport Vlaanderen)

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven