Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Zes Vlaamse G-renners en rolstoeltennisser Jef Vandorpe nemen deel aan Paralympische Spelen

Zes Vlaamse G-wielrenners, aangesloten bij Parantee-Psylos en/of Cycling Vlaanderen, zijn geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Ewoud Vromant, Tim Celen, Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur, Jonas Van de Steene, Diederick Schelfhout en Laurence VandeVyver mogen in Fuji (Tokyo, Japan) hun sterke benen of armen etaleren. Ook toprolstoeltennisser Jef Vandorpe (Parantee-Psylos/Tennis Vlaanderen) is geselecteerd. Lees hier de aankondiging van Paralympic Team Belgium.

Het Belgian Paralympic Committee heeft vrijdag 18 juni de selectie wielrennen en rolstoeltennis voor de Paralympische Spelen in Tokyo aangekondigd.

Rolstoeltennisspeler Jef Vandorpe is erbij! Hij neemt daar deel aan de singles en de doubles, samen met Joachim Gerard (Ligue Handisport Francophone). Het 19-jarige toptalent uit Niel groeide de afgelopen jaren uit tot een internationale topper. Jef pronkt momenteel op plaats 14 op de wereldranglijst. Vorige week versloeg hij nog twee top 10-spelers, waaronder Joachim Gerard, op het ITF Super Series toernooi in Zuid-Frankrijk. Lees er hier alles over.

Zes Vlaamse G-wielrenners zijn ook zeker van hun deelname aan de Paralympische Spelen in Japan. Ewoud Vromant (C2, rechterbovenbeenamputatie) en Tim Celen (T2, hemiplegie), beiden regerend wereldkampioen in respectievelijk de individuele achtervolging op de piste en het wegwielrennen, moeten hun concurrenten pijn doen op een circuit dat in de schaduw van Mount Fuji gelegen is. Hetzelfde geldt voor de damestandem Griet Hoet (klasse WB, retinitis pigmentosa) en haar pilote Anneleen Monsieur, en Diederick Schelfhout (MC3, spierfunctieverlies), die al jaren tot de absolute wereldtop behoren in het baanwielrennen en ook op de weg hun talent toonden. De handbikers Jonas Van de Steene (MH4, dwarslaesie) en Laurence VandeVyver (MH3, dwarslaesie) zijn er ook bij en toonden op het wereldkampioenschap in Cascais dat ze naar hun beste vorm toegroeien. Maxime Hordies en Jean-Francois Deberg, beiden aangesloten bij de Ligue Handisport Francophone, vervolledigen de Belgische wieleréquipe.

Eerder waren ook al Florian Van Acker (tafeltennis), Laurens Devos (tafeltennis) en Francis Rombouts (boccia) geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Ontdek hier welke atleten met Paralympic Team Belgium naar Tokyo trekken.