Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Vrijwillige wandelbegeleider geeft boekje met verzamelde wandelingen uit

Interview Over clubs 17 december 2020

Jan Loenders is vrijwilliger bij onze club 't Hoeckhuys, 't Collectief en De Hulster in de buurt van Leuven. De afgelopen vier jaar startte hij een wandelprogramma dat heel wat sportievelingen lokte. Nu zijn zijn wandelingen ook gebundeld in een handig boekje.

Jan vertelt hoe zijn wandelverhaal begon. "Vier jaar geleden ben ik gestart bij ‘t Hoeckhuys. Omdat ik al regelmatigewandelde met mijn vriendin kende ik al enkele wandelingen in de streek. Het begon allemaal met een dagtocht omdat ik zo een mooie plek had leren kennen in Zoutleeuw. Griet van 't Hoeckhuys stelde voor om daar met de groep naartoe te gaan met mezelf in de rol van gids. Vanaf dan gingen we elke week op donderdag wandelen. Nadien kondigden we de wandelingen ook aan in ons krantje."

Net voor de Coronacrisis trokken we er met ongeveer 20 mensen wekelijks op uit. Dat deed me wel heel veel deugd en gaf veel zelfvertrouwen en voldoening. (Jan)

"De formule sloeg aan. In het begin gingen we met een klein busje op pad. Maar ik vond dat de begeleiding en ik als gids meer op gelijke hoogte zouden komen als we met het openbaar vervoer naar de wandelingen gingen. Vanaf dan plande ik de wandelingen in de buurt van een busstop. De jongste twee jaar trokken we er op uit met de Lijnbus. Via vrienden en kennissen leerde ik zo ook heel wat nieuwe wandelingen kennen. Al die wandelingen samen werden in de zomer van 2020 gebundeld op Routeyou én in een boekje." In totaal gaat het over 30 laagdrempgelige wandelingen tussen 3,5 en 8 kilometer in de buurt van Leuven mét startplaats dichtbij een bushalte.

MOOIE HERINNERINGEN

"Ik heb veel mooie herinneringen. Net voor de Coronacrisis trokken we er met ongeveer 20 mensen wekelijks op uit. Dat deed me wel heel veel deugd en gaf veel zelfvertrouwen en voldoening. Ik zag dit ook als een beloning voor mijn inzet en werk. De Doode Bemde (natuurreservaat in de Dijlevallei, nvdr) vind ik wel heel mooi. Maar soms ontdek je dichtbij ook onverwachte parels. Zo kwam ik via een vriend op een prachtige wandeling uit in Boven-Lo waar je over een heuvelrug wandelt met mooie vergezichten."

Alle info over de wandelingen en het boekje vind je op RouteYou.

Hier kan je het boekje ook downloaden (lage resolutie)

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven