Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tafeltennisser Brands en Para-dressuurruiters Van Ham en Claeys gaan naar Tokyo

Topsport 2 juli 2021

Er zijn opnieuw drie Vlaamse topsporters geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Bart Brands (Brasschaat) vervolledigt de driekoppige tafeltennisselectie met de regerende paralympische en wereldkampioenen Florian Van Acker en Laurens Devos, die al zeker waren. Net als hem maken ook Kevin Van Ham (Tielt-Winge) en Manon Claeys (Maldegem) hun paralympisch debuut op de Spelen in de para-dressuur.

Het Belgian Paralympic Committee heeft vrijdag de selectie tafeltennis, para-dressuur en zwemmen voor de Paralympische Spelen in Tokyo aangekondigd. Daarbij zijn opnieuw drie Vlaamse topsporters zeker van hun deelname aan het grootste sportevenement voor G-sporters ter wereld.

De 33-jarige Bart Brands (Parantee-Psylos) uit Brasschaat mag zijn koffers pakken, want hij vervolledigt de selectie voor tafeltennis. Twee spelers waren vorig jaar reeds zeker van hun selectie doordat ze de wereldtitel behaalden: Laurens Devos uit Malle en Florian Van Acker uit Langemark. Beiden zijn ook paralympisch kampioen en kunnen hun ervaringen delen met Bart die zijn debuut maakt. Hij komt uit in de klasse 5 voor rolstoelspelers.

In de para-dressuur zijn Manon Claeys (35, Graad IV) uit Maldegem en Kevin Van Ham (31, graad V) uit Tielt-Winge, beiden aangesloten bij Parantee-Psylos en Paardensport Vlaanderen, van de partij. Zij staan voor hun debuut op de Spelen en maken deel uit van de Belgische dressuurploeg, samen met Michèle George en Barbara Minneci (Ligue Handisport Francophone).

Vandaag werd ook de selectie zwemmen bekendgemaakt. Aymeric Parmentier (S14) en Tatyana Lebrun (S10), beiden aangesloten bij de Ligue Handisport Francophone zijn erbij. Er zijn geen Vlaamse zwemmers geselecteerd.

Voor vragen, interviews of meer info kan je contact opnemen met jeroen.bauters@parantee-psylos.be of 0473 79 37 21