Ga naar hoofdinhoud
Paralympian

Kevin Van Ham

Paardrijden

Grade V elite

Kevin Van Ham (1989) uit Tielt-Winge is sinds zijn twaalfde zot van paarden. Hij rijdt al langer paard in het reguliere circuit. Maar pas in 2017 maakt Kevin ook zijn intrede in het Para-equestriancircuit in de klasse Graad V: door een afwijking ontbreekt een deel van zijn linkeronderarm.

In 2018 gaat de ruiter voor het eerst internationaal en een jaar later behaalt hij met zijn paard Eros Van Ons Heem scores boven de 70% op de CPEDI-competities in Uberhernn (Duitsland) en Stadl-Paura (Oostenrijk).

In 2019 wordt een eerste droom werkelijkheid: Kevin wordt geselecteerd voor het EK in Rotterdam. Hij doet het uitstekend met een vijfde plaats in zowel de freestyle test als de individuele proef.

De Para-dressuurruiter neemt in 2021 deel aan de Paralympische Spelen van Tokyo. Hij debuteert er met een zevende plaats op de individuele proef en een achtste plaats in de freestyle test.

In 2024 neemt hij opnieuw deel aan de Paralympische Spelen in Parijs!

Tekstversie portretvideo Kevin Van Ham

Topprestaties

  • 5e - EK paardrijden Rotterdam (NED) - dressuur - individuele proef

  • 5e - EK paardrijden Rotterdam (NED) - dressuur - freestyle

Toekomstige wedstrijden

  1. Parijs

    Paralympische Spelen Parijs

    Volleybal Triatlon Taekwondo Kajak Goalbal Rugby Tennis Paardrijden Judo Tafeltennis Boccia Boogschieten Wielrennen Zwemmen Atletiek Badminton Basketbal Voetbal Schieten 28 aug. 2024

Nieuws

Huldiging toppers van Tokyo 2020
Nieuws Topsport
6 okt. 2021 Atletiek Wielrennen Tafeltennis Tennis Boccia Goalbal Paardrijden