Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Quadrille organiseert internationale paradressuurwedstrijd in Waregem

Nieuws Topsport 20 april 2023

Van vrijdag 21 tot zondag 23 april 2023 organiseert G-sportclub Quadrille haar jaarlijkse internationale paradressuurwedstrijd in Waregem. Dit jaar is een jubileumjaar: twintig jaar geleden organiseerde de club namelijk het wereldkampioenschap en dat willen ze dit jaar in de kijker zetten. De wedstrijd is belangrijk voor de kwalificaties voor het Europees kampioenschap en de Paralympische Spelen in Parijs 2024.

De internationale wedstrijd brengt getalenteerde atleten uit de hele wereld samen: 90 ruiters uit 21 landen komen naar de paardenstad Waregem. Tijdens het evenement tonen de ruiters hun vaardigheden en passie voor paradressuur. Paradressuur is een discipline binnen de paardensport voor ruiters met een beperking.

Sta niemand toe je dromen te begrenzen (het motto van Philippa Johnson)

Het gezicht voor de twintigste verjaardag is de Zuid-Afrikaanse Philippa Johnson die sinds haar aankomst in België lid is van de club. Philippa werd gekozen als ambassadeur van de CPDI** & *** Quadrille in Waregem vanwege haar deelname aan het WK in 2003. Naast het feit dat ze meerdere medailles heeft gewonnen als Paralympiër en internationaal paradressuurruiter, traint ze nu ook anderen naar de top.

Door een ernstig auto-ongeluk kon Philippa haar lievelingssport niet meer beoefenen zoals ze het gewoon was. Toch hield dat haar niet tegen en na een lange revalidatie begon ze terug met wat ze het liefste deed, maar dan een beetje anders. Een enorm sterke vrouw die met plezier paradressuur en de wedstrijd wil promoten én haar passie voor de paardensport wil delen.

Livestream & programma

Omdat er ruiters deelnemen uit verschillende landen en dus niet alle supporters aanwezig kunnen zijn, heeft Quadrille ervoor gezorgd dat er via livestream wordt uitgezonden. Deze livestream zal op vrijdag 21 april van start gaan om 9 uur. Je kan de livestream en het programma hier bekijken op de website van de organisatie.

Philippa Johnson - Foto Quadrille
Philippa Johnson - Foto Quadrille