Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Rombouts botst op sterke Rus in EK kwartfinale

29 augustus 2019

Francis Rombouts haalde als poulewinnaar de kwartfinales van het Europees kampioenschap in Sevilla (Spanje), maar stootte daarin op de sterke Rus Dmitry Kozmin. Bocciacoach Bas Vandycke: “Dit was de beste wedstrijd die ik Francis al zag spelen, maar de Rus was sterker.”

Francis Rombouts (BC2) speelde erg ontspannen in de poulewedstrijden. Hij won zijn eerste twee matchen vlot van de Turk Mustafa Ozkan (2-9) en de Griek Alexandros Papadakis (1-6). Toch was ook de derde poulematch belangrijk. Francis (rank 15) moest zijn leidersplaats verdedigen tegen de Nederlander Meints (rank 11) want enkel de twee beste tweedes gaan door naar de kwartfinales, een positie waar dus geen enkele speler op wil rekenen. Francis begon ontspannen en met focus aan de match tegen de onze noorderbuur en met succes: hij won met 7-1.

In de kwartfinales trof Francis een sterke tegenstander: de Rus Dmitry Kozmin. Die staat tiende op de wereldranglijst. Francis speelde erg goed en won het eerste end met 1-0. In het tweede end kon Kozmin drie punten scoren en dat bleek nadien het cruciale end. In end drie en vier pakte de Rus telkens nog een extra punt. Met een 5-1 nederlaag verlaat Francis met opgeheven hoofd het EK.

Francis is erg tevreden: “Ik heb goed gespeeld, maar de Rus was net iets nauwkeuriger. Ik eindig het EK op een zesde plaats en hou er een goed gevoel aan over.”

Coach Bas Vandycke: “Ik zag in de kwartfinale de beste wedstrijd van Francis, maar de Rus was sterker en het tweede end heeft ons genekt.”

Foto: Paralympic Team Belgium/Luc Dequick

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven