Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Renners willen scoren op wereldkampioenschap in Canada

Topsport 11 augustus 2022

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus worden in het Canadese Baie-Comeau de wereldkampioenschappen G-wielrennen gereden. Zes renners en één piloot van G-sport Vlaanderen en/of Cycling Vlaanderen staan aan de start van de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De regerende kampioen heeft er daags voordien duidelijk goesting in:“Quebec gaf vertrouwen, nu ik wil graag mijn trui verdedigen.”

De renners verzamelden vorige week een pak medailles op de wereldbeker in Quebec en dat gaf hen vertrouwen voor dit wereldkampioenschap, dat zo’n 450 kilometer ten noorden van van de grootstad plaatsvindt op een vrij gelijkaardig parcours in het kleinere stadje Baie-Comeau.

“Ik reed een goede tijd- en wegrit vorige week en dat was zeker goed voor de moraal”, zegt Tim Celen, die zaterdag zijn wereldtitel in de wegrit zal verdedigen. “Ik heb vertrouwen in mijn vorm, die zit zeker goed.”

Tim Celen wil er staan op tijdrit en wegrit!
Tim Celen wil er staan in de tijdrit, en wil graag ook zijn titel in de wegrit verlengen!

Celen werd in 2021 voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen op de weg in het Portugese Cascais. Vorige week behaalde hij goud in de wegrit en zilver in de tijdrit op de wereldbeker in Quebec, en dus behoort hij opnieuw tot de favorieten in de klasse MT2 voor driewielers. De sprinter uit Ham zou maar wat graag zijn titel willen verlengen. “Wereldkampioen worden, was het zaligste wat ik ooit in mijn leven meemaakte. Ik vind het nog altijd geweldig om die trui elke dag aan te trekken. Zeker in de wegrit zou ik die opnieuw willen veroveren, maar ook in de tijdrit zal ik voluit gaan.”

Deze renners komen aan de start van het WK:

  • Tim Celen (MT2)
  • Louis Clincke (MC4)
  • Koen Heuvinck (MC1)
  • Ewoud Vromant (MC2)
  • Milan Thomas & Jonas Goeman (MB)
  • Jonas Van de Steene (MH4)

Raadpleeg hier het volledige programma van de deelnemers. Op zaterdag en zondag kan via die pagina ook de livestream volgen.