Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Manon Claeys pakt tweede brons op EK G-dressuur, nieuwe titel voor Michèle George

Topsport 9 september 2023

De Europese kampioenschappen G-dressuur in Riesenbeck (Duitsland) werden vandaag afgesloten met de Freestyle Test. Net als in de individuele proef behaalde Manon Claeys (Grade IV) brons: "The best is yet to come"
Kevin Van Ham werd zevende in Grade V, waar Michèle soeverein het goud won.

Na de individuele proef en de team test stonden op de Europese kampioenschappen de acht besten per categorie aan de start van de freestyle test. En voor België betekende dat alle vier onze atleten en hun paard aan de competitie mochten deelnemen.

Manon Claeys en Katharina Sollenburg sloten de mooie dag voor België af met een voor hen tweede medaille in de Grade IV. 78.025% was goed voor brons, nadat ze eerder ook die medaille behaalden in de individuele proef.

"Ons EK zit erop. Ik ben enorm tevreden met de prestaties van Koekie. Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft, want dit was weer een teamprestatie. Door een verstoorde voorbereiding was ik helemaal niet fit, maar dit doet deugd. Mijn merrie is nog jong, dus we kunnen nog veel progressie boeken richting Parijs. The best is yet to come", zegt Manon Claeys.

Nieuwe Europese titel voor Michèle George

Barbara Minneci en Stuart (Grade III) waren de eerste die in actie kwamen in de ochtendsessie. Met een score van 73,487% strandden ze op enkele puntjes van het podium op een vierde plaats.

Kevin Van Ham en Eros van Ons Heem openden de competitie in de Grade V en legden beslag op de zevende plaats (73.335%), een categorie die door Michèle George en Best of 8 (81.275%) werd gedomineerd. Het gouden duo voegde een nieuwe lijn toe aan hun palmares met een nieuwe Europese titel, net als in de individuele proef op woensdag.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven