Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Manon Claeys pakt Europees zilver in Para Dressuur, Van Ham vijfde

22 augustus 2019

Op het Europees kampioenschap Para Equestrian in het Nederlandse Rotterdam heeft Manon Claeys zilver behaald in de individuele test in dressuur. De amazone uit Maldegem behaalde daarmee hetzelfde resultaat als in 2017. "Ik ben blij, maar er zit nog rek op." Debutant Kevin Van Ham werd knap vijfde in Grade V.

Manon Claeys (Grade IV) en haar paard San Dior waren ambitieus voor dit EK. Samen wouden ze minstens even goed doen als in 2017, maar het liefst gingen ze voor goud. Daarvoor bleek de Nederlandse Sanne Voets iets te sterk. Claeys behaalde 73.805% op haar individuele test, de Nederlandse pakte het goud met 76.659%. Het brons gaat naar Louise Etzner Jakobsson uit Zweden (72.902%).

“Ik ben blij met een nieuwe tweede plaats, want de Nederlandse was iets sterker vandaag”, zegt Claeys. “Mijn paard was nogal nerveus, maar we hebben er samen nog het hoogst haalbare uitgehaald. 73.805% is een score waar we mee mogen thuiskomen, maar anderzijds weet ik dat daar nog veel rek op zit richting de Paralympische Spelen in Tokio.”

Manon rijdt nog de team test en freestyle test op dit EK. In beide competities ziet ze nog kansen op succes. “Als we zo doordoen, dan geloof ik echt in een podiumplaats met het Team. We zijn goed bezig. De freestyle is een leuk event. Of ik een medaille behaal, zal ook afhangen van de kalmte van San Dior, maar het is zeker mogelijk.’

Kevin Van Ham stond voor zijn debuut op een Europees kampioenschap, maar deed het meer dan verdienstelijk. Hij werd vijfde in de Grade V met 70.833%, op veertien deelnemers. Michèle George (Ligue Handisport Francophone), zijn landgenoot in dezelfde klasse, ging met het brons aan de haal. De Nederlander Hosmar en Britse Wells behaalden goud en zilver.

Manon Claeys en Kevin Van Ham komen nog in actie in de Team Test en de Freestyle Test.

Programma

Zaterdag 24 augustus

- 9u00 – Kevin Van Ham – Grade V – Team test
- 13u00 – Manon Claeys – Grade IV – Team test
- 18u30 – Medailleceremonie team test

Zondag 25 augustus

- 13u15 – Kevin Van Ham – Grade V – Feestyle test individueel
- 15u00 – Manon Claeys – Grade IV – Freestyle test individueel
- 16u30 – Medailleceremonie freestyle testKrijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven