Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Jeugdsportfeest met rolstoelstunts en topsporter

22 oktober 2019

Afgelopen zondag verzamelden meer dan twintig jongeren en hun ouders in het Sport Vlaanderen centrum in Brasschaat. Parantee-Psylos organiseerde daar samen met sportclub Wapper en Sport Vlaanderen haar jeugdsportfeest.

Kinderen en jongeren met een fysieke beperking of autisme kregen er een sportief programma op maat voorgeschoteld. Zo konden ze er onder meer proeven van voetbal, handbal, jiu-jitsu, atletiek, boccia, stoelyoga en tennis. Isaak Volders was één van de deelnemers. Als tienjarige pakte hij al een zilveren medaille op het WK rolstoelstunten. Op het Jeugdsportfeest liet hij iedereen tijdens de middag meegenieten van zijn rolstoelkunsten. Voor- en nadien probeerde hij zelf heel wat sporten uit.

Topsporter Francis Rombouts begeleidde in de namiddag een sessie van zijn geliefkoosde sport boccia. Tal van clubs zorgden voor trainers om de andere sessies mee in goede banen te leiden. Ook de ouders die meegekomen waren naar het Sport Vlaanderen domein in Brasschaat konden mee sporten. In de voormiddag trokken ze erop uit om te geocachen, in de namiddag speelden ze een potje Leeuwentoren.

Hieronder vind je al enkele foto's. Bekijk hier de uitgebreide fotospecial (286 foto's) van fotograaf Joëlle Verbeeck!

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven