Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Hoe bijscholing en registratie van je trainers euro's opleveren...

Voor clubs 31 mei 2021

Opgeleide trainers zorgen voor betere én gelukkigere sporters en dus een beter draaiende club. En het beste nieuws is: jouw club kan er ook nog geld voor krijgen. Hoe? Dat vertellen we je graag in dit artikel.

Sporters hebben nood aan deskundige begeleiding van trainers en omkadering. Die deskundigheid komt uiteraard maar zeker niet uitsluitend (!) toe aan personen met een diploma Lichamelijke Opvoeding. Ook het beleid erkent dat afgestudeerden in bepaalde richtingen over de juiste bagage beschikken om een goede trainer te worden. De Vlaamse Trainersschool (VTS) erkent diverse diploma’s onder de vorm van vrijstellingen wanneer je met een trainerscursus start. Daarom is het belangrijk voor elke trainer dat je jouw diploma registreert bij VTS (databank VOTAS).

Ook bij de federatie zijn we erg geïnteresseerd in jouw diploma (LO, kiné) aangezien we ervan overtuigd zijn dat jouw vorming en kennis onze G-sporters in de praktijk ten goede komt. Zo nemen we kiné's opnieuw op als relevant diploma voor ondersteuning binnen SupPORT 1. Zo krijg jij als club 50 euro per geregistreerde trainer met een diploma in VOTAS (met een maximum van drie trainers per club). Nog binnen SupPORT 1 krijg je 100 euro voor elk nieuw VTS-diploma (initiator, trainer B, ...) dat een trainer uit jouw club behaalde. Die ondersteuning aanvragen kan binnenkort (+/- medio juni) voor kosten gemaakt in het seizoen 2020-2021.

Informeer jullie trainers zodat ze kunnen ontdekken welke vrijstellingen zij hebben. Moedig hen aan een opleiding of bijscholing te volgen en om zich te registeren in VOTAS. Zij worden een betere trainer, jullie een betere club. En het levert nog centen op ook!

Meer info over opleidingen en bijscholingen