Ga naar hoofdinhoud

Opleidingen

Hoe kunnen we mensen met een beperking ondersteunen om volgens eigen mogelijkheden te bewegen en (hun) sport(en) te beleven? De vraag kent geen pasklaar antwoord, maar één onderdeel van het antwoord wordt alvast dag na dag door jullie in de praktijk gerealiseerd: via een kwalitatieve omkadering in clubs en tal van initiatieven zorgen jullie voor een sportieve en leerrijke omgeving. Bedankt!

Goed opgeleide medewerkers zijn onmisbaar voor die kwaliteitsvolle omkadering. G-sport Vlaanderen organiseert – vaak samen met partners - opleidingen en bijscholingen voor zowel trainers, bestuurders, classificeerders als officials. Ga meteen naar de kalender om een opleiding of bijscholing op jouw maat te zoeken.

Opleidingen voor trainers / coaches

Wil jij als trainer op zoek naar bijkomende kennis om sporters optimaal te begeleiden? Wij organiseren in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS) officiële trainersopleidingen in twee sporttakken, Boccia en Goalbal / Torbal. Andere sporttakken worden georganiseerd vanuit de reguliere federaties maar staan uiteraard open voor trainers die (willen) werken met sporters met een beperking of kwetsbaarheid.

Naast deze trajecten kunnen trainers uiteraard ook deelnemen aan bijscholingen over specifieke onderwerpen. G-sport Vlaanderen organiseert zowel zelf als in samenwerking met partners rond diverse thema’s en via inspirerende werkvormen (trefdagen of praktijkdagen). VTS heeft eveneens een boeiend aanbod van bijscholingen onder de noemer VTS Plus.

Opleidingen voor bestuurders / clubs

Als bestuurder heb je een belangrijke rol in de club. Je krijgt heel wat vragen en moet daarbij op zoek naar kennis en informatie over heel uiteenlopende onderwerpen. Wij ondersteunen clubbestuurders via trefdagen en houden steeds een zicht op de waaier van bijscholingen voor clubs via de Vlaamse Sportfederatie (VSF).

Opleidingen voor scheidsrechters / officials

Zonder scheidsrechters, geen wedstrijden en competitie. Elke sport heeft nood aan betrouwbare en gepassioneerde officials zodat onze sporters hun wedstrijden in faire en veilige omstandigheden kunnen afwerken. Wij durven kijken naar alle deelnemende clubs en de ruime omgeving van clubs en sporters om samen met ons inspanningen te leveren om scheidsrechters aan te trekken, degelijk op te leiden en betrokken te houden.

Interesse om scheidsrechter / official te worden? Kijk hier wat je voor ons kan doen of neem gerust rechtstreeks contact.

Opleidingen voor classificeerders

Niet enkel officials zijn belangrijk voor een faire sport. In het geval van G-sport is classificatie een aanvullend maar cruciaal middel om sporters met een beperking naargelang hun functionele mogelijkheden samen en tegen elkaar te laten strijden. Parantee-Psylos coördineert die classificatie in Vlaanderen. We faciliteren het volgen van een opleiding en zijn voortdurend op zoek naar geïnteresseerden om hier in Vlaanderen en België nationale classificaties aan G-sporters toe te kennen.

Ga naar kalender van opleidingen en bijscholingen en maak jouw keuze om blijvend werk te maken van een professionele omgeving voor onze sporters!