Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-sportacties in de kijker: goede voorbeelden

G-sport groeit in Vlaanderen en daar helpen jullie aan mee. Dit jaar werden er alweer heel wat G-sportacties ondernomen. Wij plaatsen enkele zalige acties in de kijker. Heb je vanuit de federatie ook een G-sport tool ontwikkeld? Laat het ons weten! Alle tools en voorbeelden delen we op de pagina integratiebeleid. Op die manier blijven we elkaar inspireren en motiveren om verder in te zetten op G-sport.

  • De Zwemfed moedigt clubs met een creatieve oproep aan om G-sporters te registreren in het databestand.
  • Wat is G-tafeltennis en welke varianten bestaan er? De VTTL was er bij op het G-tornooi in Oosterzele en maakte er een mooie video over. Ideaal om clubs te laten kennismaken met G-tafeltennis. Bekijk de aftermovie van het G-sporttornooi.
  • Voetbal Vlaanderen organiseerde de “Niemand Buitenspel week” naar aanleiding van de internationale Dag van Personen met een handicap. Met filmpjes van een G-speler en een opgestarte G-werking, aangevuld met een webinar en extra aandacht voor de ontwikkelde tools voor sportclubs werd G-voetbal in de picture gezet.
  • Een aantal federaties hebben een beleidsfocus G-sport ingediend en er werden verschillende bijscholingen G-sport georganiseerd, al dan niet met ondersteuning van G-sport Vlaanderen.