Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Francis Rombouts raakt niet door poules op World Open

Nieuws Topsport 31 oktober 2019

Francis Rombouts (BC2) slaagde er niet in om door te stoten naar de knock-outs op de World Open boccia in Povoa de Varzim (Portugal). In een sterke poule kon hij één van zijn drie matchen winnen. Enkel de eerste en de twee beste tweedes stootten door naar de kwartfinales. Een winstmatch was daarvoor niet voldoende. Francis komt dit jaar niet meer in actie.

In de eerste wedstrijd stond Francis op het veld naast de Nederlander Bernd Meints, een concurrent die hij reeds enkele keren kon kloppen. Maar deze keer startte de noorderbuur beter aan de wedstrijd. Francis kwam 0-3 achter na de eerste twee ends en verloor uiteindelijk met 3-4. "Ik ben soms een beetje een diesel en in die wedstrijd kwam ik gewoon te laat op gang", zegt Francis. "Op dit niveau wordt dat afgestraft."

Kainuma uit Japan was zijn volgende opponent, een speler zonder ranking maar net dat kan gevaarlijk zijn, zo bleek ook nu. Erg precies speelde die zich naar winst in de eerste ends. Francis moest tactisch bijsturen en kon zo nog gelijk komen. Met zijn laatste bal gooide hij zich in de tie-break naar de overwinning (4-4).

In de laatste wedstrijd speelde hij goed tegen de Thai Saengampa, nummer 1 van de wereld. Maar die bleek toch te sterk voor Francis, die met 2-9 verloor.

"Nu is het afwachten voor Tokio. De wereldranglijst die op het einde van het jaar gepubliceerd wordt, zal voor mij belangrijk zijn", aldus Francis. "Mijn positie hangt nu ook af van de resultaten van de tegenstanders."

Foto: Francis Rombouts (centraal) met zijn coach Bas Vandycke (rechts) en kiné Jozefien Deconinck (links).

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven