Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Francis Rombouts behaalt brons op het Europees kampioenschap boccia

Nieuws Topsport 14 augustus 2023

Op de European Para Championships, dat verschillende Europese kampioenschappen G-sport bundelt, won Francis Rombouts de match voor brons tegen de Portugees Araújo. Onze bocciatopper won zijn wedstrijd in Rotterdam met 6-0.

Francis Rombouts was, na de verloren halve finale donderdag, gebrand op een nieuwe medaille op een Europees kampioenschap. In 2005 behaalde ‘Blackjack’ al zilver op het EK en vorig jaar eindigde hij op een knappe vierde plaats op het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro. In de kleine finale stond hij tegenover de jonge Portugees David Araújo. Ondanks de wedstrijd enkele uren werd uitgesteld, was Francis niet van de kaart. Hij opende sterk in het eerste end en liet de Portugees daarna nooit meer in de wedstrijd komen. Rombouts won uiteindelijk met overtuigende 6-0 cijfers.

Het is een super gevoel”, vertelde Francis na zijn wedstrijd. “Ik had de hele wedstrijd onder controle, ik behaalde opnieuw mijn beste spelniveau waarbij alles lukte.”

In 2005 behaalde ‘Blackjack’ al zilver op het EK en vorig jaar eindigde hij op een knappe vierde plaats op het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro. Rombouts merkt wel een verschil met zijn zilveren medaille op het EK in 2005. “Het niveau is relatief hetzelfde gebleven, maar de sport is gestegen in populariteit. De aandacht groeit en opmerkelijk meer landen nemen deel. Wat alleen maar positief is voor de bocciasport.”

Het is de eerste keer dat de Europese kampioenschappen in deze vorm plaatsvinden. De multidisciplinaire competitie brengt tien G-sporten samen in dezelfde gaststad (Rotterdam). 17 Belgische atleten nemen deel in vier verschillende disciplines (boccia, boogschieten, badminton en wielrennen).

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven