Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Feedback gevraagd voor nieuwe Classification Code

17 augustus 2021

Het International Paralympic Committee (IPC) werkt aan een nieuwe Classification Code die in voege moet gaan op 1/01/2025 voor de zomersporten en op 1/07/2026 voor de wintersporten. De code bepaalt onder andere welke beperkingen in aanmerking komen om aan G-competitiesport te mogen doen. Hieraan gaan drie consultatierondes vooraf waarbij NPC’s, internationale federaties, classificeerders, atleten, trainers,… telkens feedback mogen geven.

Momenteel loopt de eerste consultatieronde waarbij feedback gevraagd wordt over de huidige Classification Code én alle bijhorende International Standards. Er kan feedback gegeven worden over élk artikel van de code en over drie sleutelvragen. Je vindt een overzicht van alle vragen hier terug.

Parantee-Psylos moet in samenwerking met Paralympic Team Belgium de nieuwe code uiteindelijk implementeren in de nationale classificatiereglementen, dus ook wij willen feedback geven aan IPC. Om tot onze feedback te komen, raadplegen wij graag onze stakeholders. Hun input verwachten we tegen 1/09 op classificatie@parantee-psylos.be en bundelen we dan tot één reactie.

Men kan ook rechtstreeks feedback geven aan IPC via dit feedbackformulier, maar enkel in naam van zichzelf/club/reguliere federatie, niét in naam van Parantee-Psylos of Paralympic Team Belgium (PTB). Alle feedback die via dit formulier wordt ingediend, wordt op niet-anonieme wijze gepubliceerd op de IPC-website. Deadline is 17/09.

Meer duiding over het volledige reviewproces vind je op de IPC code website.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven