Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Christophe stapte naar Santiago de Compostella ten voordele van G-sport Vlaanderen

Op zaterdag 15 juni overhandigde Christophe Swinnen uit Beringen een cheque van € 7.339 aan G-sport Vlaanderen. Dit bedrag stapte Christophe bij elkaar tussen Beringen en Santiago de Compostella. Zo maakte hij van zijn sportieve uitdaging ook een solidaire challenge.

Op 10 maart vertrok Christophe onder begeleiding van vrienden, familie en zijn wandelclub 'De Mijnlamp' naar Santiago de Compostella. Na meer dan anderhalf jaar voorbereiding en een tocht van 2.340 kilometer in 73 dagen, bereikte hij op 21 mei zijn einddoel. Onderaan dit artikel vind je enkele foto's van zijn camino.

Een sportief en solidair doel

"De camino stappen is het ultieme doel van de meeste wandelaars. Ik kon niet wachten tot na mijn pensioen om hier tijd voor te maken," aldus Christophe. "Mijn omgeving vroeg me of ik deze uitdaging niet wou koppelen aan een goed doel. Daarom ging ik op zoek naar een organisatie waarmee ik een sterke affiniteit voel. In 'De Mijnlamp' wandelen enkele G-sporters en G-sport Vlaanderen brengt een positief verhaal over sport en bewegen met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening. Dat zorgde ook voor extra motivatie tijdens de tocht."

Gemengde gevoelens bij aankomst

"Aankomen aan de kathedraal was een heuse emotionele ontlading. Tijdens de eerste stappen flitsten de volledige camino en alle momenten van tijdens de bedevaart door mijn hoofd. Enerzijds was ik opgelucht dat de tocht erop zat en dat ik mijn vrienden en familie daar zag staan. Anderzijds voelde ik me ook triestig omdat het avontuur voorbij was en ik terug in de 'echte' wereld terecht kwam."

Alle avonturen van de camino verzamelde Christophe op deze reisblog.

G-sport Vlaanderen is Christophe heel dankbaar voor zijn sportieve en solidaire gebaar. Hopelijk inspireert hij anderen om ook hun sportieve challenge te koppelen aan een actie voor een G-sportclub of G-sport Vlaanderen.

Wil je ook een actie ondernemen? Contacteer dan collega Sander op onderstaande gegevens.

Sander Vandendriessche

Medewerker sponsoring en fondsenwerving (1 VTE)

T.: 09 243 11 73 sander.vandendriessche@gsportvlaanderen.be