Ga naar hoofdinhoud

Louis Clincke

Wielrennen

C4 elite

5 augustus 2018. Louis Clincke luistert met tranen in de ogen naar het Italiaanse volkslied op het podium op de grote markt in Maniago. ‘t Zijn tranen van geluk, niet van teleurstelling, want Louis sprintte enkele uren ervoor naar brons in de C4-wegrit en verraste daarmee iedereen, inclusief zichzelf. Enkel de Italiaan Pittacolo en de Rus Pudov waren sneller op het eerste WK van de Oost-Vlaming. Het was internationaal binnenkomen door de grote poort voor de man uit Kaprijke.

Intussen werd Louis tweede in de tijdrit op het Europees kampioenschap, en won hij de wegrit op de Wereldbeker in Elzach. In Elzach en Oostende stond hij ook meermaals op het podium in de tijdrit en wegrit.

Louis begon in augustus 2017 pas met G-wielrennen met een eerste deelname aan de G-wielerwedstrijd in Maldegem, een manche van het Open Vlaams kampioenschap van G-sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. Een nieuwe wereld ging voor hem open, eentje waarin hij zijn competitiviteit en sportieve ambities opnieuw kwijt kon.

In 2013 werd Louis Clincke frontaal aangereden. Het medisch bilan van kwetsuren leek eindeloos, maar de sporter uit Lembeke revalideerde goed. Een heupprothese en een dropvoet (links) beperken hem vandaag nog in zijn beweeglijkheid en daarom zocht hij het G-wielercircuit op.

Topprestaties

  • Zilver - WK wielrennen Baie-Comeau (CAN) 2022 - tijdrit

  • Zilver - EK wielrennen Schwanenstadt (OOS) 2022 - tijdrit

  • Brons - WK wielrennen Maniago (ITA) 2018 - wegrit