Ga naar hoofdinhoud

Ken De Feyter

Wielrennen

MC5 belofte

Al van kinds af aan is Ken De Feyter door wielrennen gepassioneerd. Als jonge renner brak hij potten in de jeugdreeksen tussen renners zonder beperking. Van zijn veertiende tot zijn dertigste nam hij deel aan officiƫle competitiewedstrijden.

Hij maakte ooit deel uit van de nationale juniorenploeg, met renners als Philippe Gilbert, Kevin De Weert en Wim De Voght, die later uitgroeiden tot internationale toppers. De Merckx Boys, een van de topploegen voor beloftevolle renners met o.a. Stijn Devolder en Johan Vansummeren, was toen zijn club, maar die ploeg werd stopgezet door sponsor Mapei.

Het is in die tijd met al die toppers rond hem, dat Ken voelde dat de klopvoet waarmee hij geboren werd een belemmering werd voor de verdere groei als topsporter. Rechtstaan in de sprint was bijvoorbeeld moeilijk. De Feyter bleef wel fietsen tot zijn 35 jaar.

In 2021 zag de renner uit Balen de Paralympische Spelen van Tokyo op televisie, en de vonk sprong opnieuw over. In 2023 nam hij deel aan zijn eerste internationale wedstrijden. Bij zijn debuut op de wereldbeker in Maniago behaalde hij een achtste plaats in de wegrit, zijn beste resultaat tot dusver.