Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over stages en vrijwilligerswerk

Overzicht

Hieronder vind je een overzicht van de vragen waar we op deze pagina een antwoord op geven.

  1. Kan ik als student stage lopen bij G-sport Vlaanderen?
  2. Kan ik vrijwilligerswerk doen bij G-sport Vlaanderen?

1. Kan ik als student stage lopen bij G-sport Vlaanderen?

Bij G-sport Vlaanderen verwelkomen we elk jaar een aantal stagiairs uit verschillende richtingen, maar de plaatsen zijn beperkt en we hebben niet voor elk soort stage een plek. Hieronder geven we meer uitleg:

Hiervoor kan je wél bij G-sport Vlaanderen terecht:

  • Voor stages (zowel praktijkstages als onderzoeksstages) die minstens één volledig semester duren gaan we graag met jou in gesprek. Stages bij G-sport Vlaanderen kunnen verschillende zaken inhouden, zoals het organiseren van evenementen, het ondersteunen van de toeleiding, meedraaien in het kenniscentrum of meedraaien bij onze marketing en communicatie.
  • Voor specifieke topsportstages van minstens 40 uur hebben we ook elk jaar een beperkt aantal plaatsjes bij onze ligatrainers. De focus ligt hier op meer wetenschappelijk onderbouwde stages rond training en prestatie.

Wil jij graag stage doen bij ons? Stuur dan een mail met je motivatie en eventuele stage-opdrachten naar Silke.DeWaelle@gsportvlaanderen.be, zij zal contact met jou opnemen. Op tijd zijn is hier wel de boodschap, aangezien de plaatsen beperkt zijn.

Hiervoor kan je niét bij G-sport Vlaanderen terecht:

  • Voor kijkstages of korte stages van minder dan 40 uur verwijzen wij jullie graag door naar onze clubs. Zij voorzien op wekelijkse basis trainingen en competitie, en zijn daarom de geschikte stageplaats als je trainingen of wedstrijden wil observeren of bijwonen. Hiervoor kan je dus niet bij G-sport Vlaanderen terecht.

2. Kan ik vrijwilligerswerk doen voor G-sport Vlaanderen?

Dat kan zeker! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, zowel voor een engagement op regelmatige basis als voor een éénmalig engagement. Ook onze clubs zijn heel vaak op zoek naar extra handen, dus we helpen je graag om een gepast aanbod te vinden.

Vrijwilliger worden bij G-sport Vlaanderen

Bij G-sport Vlaanderen kan je aan de slag in heel diverse opdrachten. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze evenementen waar wij voor recreatieve en beginnende sporters mikken op puur sportplezier. Daarnaast draaien onze competities voor een groot stuk op vrijwilligers en even goed hebben we nood aan profielen die onze topsporters de juiste logistieke ondersteuning bieden. Je vindt vast iets dat jou kan boeien! We kunnen jou opnemen in onze pool vrijwilligers en/of samen op zoek gaan naar een rol die jou aanspreekt. Je leest er alles over op deze pagina.

Vrijwilligerswerk in het kader van een studieopdracht of stage.

Moet je voor jouw studies een bepaald aantal uur vrijwilligerswerk opnemen? Dan is een eenmalig engagement als vrijwilliger op één van onze evenementen misschien wel iets voor jou! Je kan je opgeven via dit formulier om op de hoogte gehouden te worden van evenementen waarvoor we vrijwilligers zoeken, of je kan zelf eens een kijkje nemen op onze activiteitenpagina voor een activiteit in jouw buurt. Een evenement in jouw buurt gezien waar je graag zou helpen? Neem dan contact op met de organisator om te vragen of ze nog hulp kunnen gebruiken.

Vrijwilliger worden bij een van de G-sportclubs

Wil je graag helpen als begeleider of vrijwilliger bij een sportclub in jouw buurt? Neem dan een kijkje op onze clubzoeker en contacteer de club waarvoor je interesse hebt. Clubs zijn heel vaak op zoek naar verschillende profielen (hulp op evenementen, administratie, trainer, begeleider) en kunnen vast jouw hulp gebruiken, hoe klein of groot ook.