Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Paralympiër Rombouts neemt twee debutanten op sleeptouw

Persbericht topsport 18 november 2021

Van 22 november tot 1 december 2021 vindt in Sevilla (Spanje) het Europees kampioenschap boccia plaats. Paralympiër Francis Rombouts is de man met ervaring en neemt twee debutanten op sleeptouw: Jaan Peene en Arno Van Praet.

  • Jaan Peene (19) uit Bredene, debuteert op een groot internationaal kampioenschap en komt uit in de klasse BC2 voor werpers. Hij draait al enkele jaren mee op de Vlaamse en Belgische kampioenschappen en komt daar uit voor sportclub Gidos uit Gits. Lees hier zijn reactie.
  • Francis Rombouts (37, sportclub Spinnaker uit Antwerpen) is de man met ervaring in deze delegatie. De topsporter uit Tielen nam deze zomer nog deel aan de Paralympische Spelen in Tokyo (Japan) en wil graag het positief gevoel van de laatste wedstrijden op Japanse bodem doortrekken in Spanje. Lees hier zijn reactie.
  • Arno Van Praet (BC3, sportclub spinnaker uit Antwerpen) maakte pas recent de overstap van de BC4 naar de BC3-categorie omwille van krachtverlies. Sport is zijn leven, hij wil graag zeker één keer winnen in Sevilla. De 25-jarige speler uit Puurs krijgt hulp van zijn assistente Janne Vandereyt. Lees hier zijn reactie.

De drie spelers worden bijgestaan door twee coaches, Bas Van Dycke (Francis, Jaan) en Wesley Deleu (Arno), kinesist Nele Smits, verpleegster Nicole Bervoets en team leader Steven Van Beylen.

Het toernooi zelf zal van 25 tot 28 november georganiseerd worden. De atleten keren in de nacht van 29 op 30 november huiswaarts.

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel