Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Zesdaagse Vlaanderen-Gent: Integratie G-sport opnieuw een succes

Topsport 18 november 2021

Op dinsdag 16 november is de 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op gang getrapt. Het Kuipke ontvangt elk jaar de absolute wereldtop uit het baanwielrennen, zes dagen lang trakteren ze het publiek op spannende wedstrijden en heel veel ambiance. Maar ook de G-sporters zijn al enkele jaren vaste deelnemers op de tweede dag van de Gentse Zesdaagse. Dit jaar namen Ewoud Vromant en Niels Verschaeren het op tegen een selectie uit het Britse Nationaal team. Terwijl Griet Hoet en Anneleen Monsieur voor de laatste keer hun tijdrit reden in het Kuipke.

“Het was zwaar afzien, maar ik heb ervan genoten. Het is altijd leuk dat we hier deel mogen van uitmaken." - Niels Verschaeren

Om 18u05 werden de eerste vier heats afgewerkt, een tijdrit over 500 meter moest bepalen wie de snelste was. In de eerste heat namen Ewoud Vromant en Louis Rolfe het tegen elkaar op in de C2-klasse. In het eerste van twee duels bleek Ewoud over de snelste benen te beschikken en klopte op die manier Rolfe. De tweede heat was een Brits onderonsje tussen Finn Graham en Ben Watson. Beide renners uit de C3-klasse gaven het beste van zichzelf en toonden hun kwaliteiten aan het Gentse publiek. In de C5-klasse stond Niels Verschaeren tegenover huidig Brits kampioen Blaine Hunt. Verschaeren reed een sterke tijdrit maar het was Hunt die aan het langste eind trok en deze tijdrit won. Griet Hoet en Anneleen Monsieur namen afscheid van het Kuipke, beide dames afkomstig uit Gent wouden zich absoluut nog eens tonen in hun thuishaven.

Onze G-sporters kwamen voor de tweede keer in actie om 19u40, op het programma deze keer een individuele achtervolging over 10 ronden. Niels Verschaeren nam het opnieuw op tegen Blaine Hunt en ook in de tweede heat zagen we dezelfde race tussen Graham en Watson. Voor Niels was het een moeilijke klus, maar hij kijkt tevreden terug: “Het was zwaar afzien, maar ik heb ervan genoten. Het is altijd leuk dat we hier deel mogen van uitmaken. Nu verder hard trainen richting het wereldkampioenschap, dat is mijn volgend doel.” Tenslotte kwam de damestandem voor de allerlaatste keer in actie. Na hun knappe prestaties wouden Griet en Anneleen nog een laatste keer knallen in het Kuipke. En dat deden ze! Beide dames namen op die manier afscheid van het Kuipke onder een luid enthousiasme van de aanwezige supporters.

Voor Ewoud was het wachten tot 22u20 voor zijn tweede duel tegen Louis ‘Rocket’ Rolfe. Vromant en Rolfe reden een individuele achtervolging over 2500 meter ofwel 15 ronden. Ewoud is regerend wereldkampioen op dit nummer en bovendien was het zijn allereerste wedstrijd sinds februari vorig jaar in zijn regenboogtrui. Hij was niet te stoppen en nam de maat van Louis Rolfe in deze individuele achtervolging.

Alle atleten werden na de wedstrijden samen gehuldigd en kregen met dank aan Sport Vlaanderen een officieel WK-wieleroutfit overhandigd. Opnieuw enkel blije gezichten na afloop van de tweede dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Het blijft voor onze renners en de Britse renners een jaarlijkse afspraak waar ze graag naar uitkijken. De renners hebben alvast genoten en wij ook. Tot volgend jaar!

Bekijk hier het verslag van de tweede dag met reacties van Griet Hoet en Anneleen Monsieur.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven