Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

World Cup Corridonia: Celen en Heuvinck pakken mooie ereplaatsen in zware koers

13 mei 2019

De World Cup in Corridonia was er eentje met een bijzonder pittig parcours. Door de vele klimkilometers was deze wereldbeker niet echt spek naar de bek van de Vlaamse toprenners. Toch waren er enkele opmerkelijke prestaties: Koen Heuvinck werd vijfde in zijn wedstrijd en Tim Celen maakte met een zevende plek een puike comeback na maanden blessureleed.

De wereldbeker in Corridonia bood niet het geliefkoosde parcours van de Vlaamse toprenners, want er moesten bijzonder veel hoogtemeters overwonnen worden. Toch waren er twee opmerkelijke resultaten bij onze renners.

De C1-renner Koen Heuvinck (29, sportclub AMP team) toonde zijn klimmersbenen op de Italiaanse wegen. “Ik zat achteraan in de lange, technische afdaling. Het was gevaarlijk want het lag nat en ik nam weinig risico’s”, begint Koen. “Daardoor moest ik wel een gat laten op de eerste groep, maar ik haalde op de volgende klimmetjes nog heel wat renners in en kon zo alleen als vijfde binnenkomen.”

Tim Celen (21, KZLWC Heylen) uit Ham maakte zijn comeback nadat hij lang moest herstellen van een knieoperatie. Celen reed op zijn driewieler (klasse T2) een goede wedstrijd en werd zevende. “Ik ben opgelucht, want ik had geen last van mijn knie”, zegt hij. “Ik draaide goed mee met de eerste groep, maar moest op de lange klim mijn eigen tempo kiezen. Het parcours is niet echt mijn ding, geef mij maar dat van in Oostende. Daar kijk ik nu naar uit.”

De World Cup in Oostende wordt van donderdag 16 tot en met zondag 19 mei gereden.

Felicitaties aan de winnaars Jean-François Deberg (goud in de wegrit, brons in de tijdrit) en Maxime Hordies (goud in de tijdrit, brons in de wegrit), beiden aangesloten bij de Ligue Handisport Francophone, met hun prachtige prestaties in Corridonia!

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven