Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

WK Para-cycling: Vromant sprint naar brons in wegrit

Nieuws 14 september 2019

Ewoud Vromant heeft zijn tweede medaille beet op het wereldkampioenschap Para-cycling in Emmen (Nederland). Hij sprintte naar brons in de wegrit binnen de klasse C2. Twee dagen geleden won hij zilver in de tijdrit. Het is de derde medaille voor Paralympic Team Belgium.

De koers verliep hectisch door een bochtrijk parcours en doordat drie categorieën bij de mannen samen de start namen. Kris Bosmans, de wereldkampioen van 2018 in de klasse C3, viel in het begin van de wedstrijd. Na een lange achtervolging gaf Kris op en moest hij gehavend (schaafwonden aan de linkerzijde) naar het ziekenhuis.

Vromant: "Blij gezien chaotisch koersverloop, maar liever goud"

Ewoud Vromant (C2) en Diederick Schelfhout (C3) bleven in de kopgroep. Schelfhout hielp Vromant nog in volle finale en die sprintte naar een derde plaats. Hij moest de Fransman Leaute en de Rus Gilmutdinov voor zich dulden. Zelf finishte Schelfhout als achtste in de C3-klasse. Het is de tweede medaille voor Ewoud Vromant, nadat hij in de tijdrit zilver behaalde.

Vromant: “We reden erg snel en de koers verliep chaotisch met veel valpartijen. Ik lag er gelukkig nooit bij en ben dus gezien de omstandigheden blij met die derde plaats. Toch wil ik liever goud."

Er kwamen nog andere Belgen in actie. Patrick Muylaert werd 13e in de C4-klasse, Niels Verschaeren behaalde een 12e plek in de klasse C5. Koen Heuvinck en Thibaut Thomanne werden respectievelijk zevende en 12e in de klasse C1. De tandemdames Griet Hoet (B, visuele beperking) en Anneleen Monsieur (pilote) werden zesde.

Raadpleeg hier het programma.