Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Succesvol WK Para-cycling eindigt met dubbel gevoel

Nieuws Topsport 15 september 2019

Met twee medailles voor Ewoud Vromant en veel knappe ereplaatsen, was het WK Para-cycling in Emmen (Nederland) een succes voor de Vlaamse renners, maar de slotdag werd beëindigd met een dubbel gevoel: Jonas Van de Steene reed naar een knappe vierde plek, maar Tim Celen kon zijn bloedvorm niet verzilveren door een valpartij. Maxime Hordies (goud) en Jean-François Deberg (zilver) zorgden voor de knalprestaties.

Driewieler Tim Celen was de eerste van twee Vlaamse renners die op zondag in actie kwam in Emmen. Tim won de wereldbeker in Canada vorige maand en verkeerde in bloedvorm. Hij had er duidelijk zin in en begon de wedstrijd attent voorin. Na enkele ronden kwam Tim ten val door een vreemd manoeuvre van een van de andere driewielers in het peloton. Tim verloor veel tijd om opnieuw op de fiets te geraken en gaf geschaafd op. Eerder in de wedstrijd kwam ook de andere Belg Raphaël Blaise ten val. Beide renners stellen het goed. De Amerikaan Boyle werd wereldkampioen, voor Durst (DUI) en Jonas (NZL).

In de namiddag moest Jonas Van de Steene aan de bak in H4-wedstrijd. Jonas reed heel attent mee in het peloton, maar ook daar scheurde het doordat renners in elkaar haakten. De eerste drie - Plat (NED), Davis (USA) en Gaertner (USA) kregen zo enkele meters cadeau, hét signaal om de gashendel helemaal open te draaien. "Het podium was gaan vliegen", zei Jonas na de wedstrijd. "Maar ik ben superblij dat ik de vierde plaats pak in de sprint. Ik ben heel tevreden van mijn wedstrijd." Plat won de sprint voor Davis en Gaertner.

Maxime Hordies werd wereldkampioen in de klasse H1. Jean-François Deberg (Ligue Handisport Francophone) sprintte naar zilver in de wegrit.

Ewoud Vromant pakte twee medailles op dit wereldkampioenschap.