Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

WK Para Badminton: twee maal verlies, een keer winst voor Man-Kei To

20 augustus 2019

Op de openingsdag van het WK Para Badminton heeft Man-Kei To in het enkelspel en de dubbel gemengd verloren, de rolstoelspeelster wint haar eerste wedstrijd in de dames dubbel met een walkover.

Man-Kei To (WH1) is aan haar derde wereldkampioenschap begonnen en ze opende op dinsdag met haar eerste van twee poulewedstrijden in de dubbel gemengd competitie. Kiki vormt een duo met de Indiër Sanjeev Kumar. Beiden gingen samen met 21-16 en 21-17 onderuit tegen het Russisch-Turks duo Afinogenov-Seckin.

In de namiddag moest de Ninovieter voor de tweede maal aan de bak. De Japanse Satomi, nummer vijf op de wereldranglijst, was favoriet maar had het aardig moeilijk in de eerste set tegen onze landgenote. Man-Kei bood stevig weerwerk en nam een paar keer de leiding. Toch kon Satomi het afmaken: 22-20. In de tweede set moest Man-Kei met 21-15 het hoofd buigen.

Op naar de avondwedstrijden dan, het gaat hard in G-badminton… Daarin zou Kiki de dubbelcompetitie bij de dames openen, samen met haar partner Kechin uit Turkije. Maar het duo Ellatif-Asiya uit respectievelijk Egypte en Kenia kwam niet opdagen. En zo sloten Man-Kei To en haar partner de dag winnend af met een walkover.

Op woensdag komt Man-Kei To opnieuw driemaal in actie.

Programma woensdag 21/08/2019

9u00 - Ilya PARGEEV - Liusia IGNATENKO (RUS) vs Sanjeev KUMAR (IND) - Man-Kei TO

15u00 - Nina GORODETZKY (ISR) - Man-Kei TO

18u30 - Emine SECKIN (TUR) - Man-Kei TO vs Maria Gilda DOS SANTOS - Auricelia NUNES EVANGELISTA FREITAS (BRA)

RESULTATEN: KLIK HIER


Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven