Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

WK G-badminton: Man-Kei To speelt finale in dames dubbelspel

Nieuws Topsport 5 november 2022

Man-Kei To (G-sport Vlaanderen) speelt zondag de finale in het dames dubbelspel op het wereldkampioenschap G-badminton in Tokyo (Japan). Samen met haar Turkse partner Emine Seckin klopte ze zaterdag het sterke Zwitserse duo Mathez-Renggli met 12/21- 21/10 – 21/14. Onze landgenote en Seckin treffen zondag de Paralympische kampioenen en nummers één van de wereld in de finale: het Japanse duo Satomi-Yamazaki.

In de halve finale van het dames dubbelspel trokken Man-Kei To en Emine Seckin de wedstrijd naar zich toe in de tweede set, nadat de eerste al bij al vlot naar de Zwitsers ging. “In de tweede set wisselden we van kant en wij kwamen zo aan de iets ‘tragere’ kant. We hebben dat benut door de Zwitsers onder druk te zetten, en vaak van shuttle te wisselen. Zij zijn beginnen twijfelen en wij zijn goed blijven verdedigen”, zegt Man-Kei, die verrast was over het resultaat. “Ik had niet verwacht dat we zouden winnen. Die Zwitsers kunnen vaak samen trainen, terwijl Emine en ik al even niet meer samen speelden, maar we communiceerden nooit eerder zo goed als vandaag.”

Ik durf stellen dat ik de kloof met de absolute wereldtop heb gedicht. Ik ben op alle vlakken beter geworden (Man-Kei To)

Op vrijdag werd Man-Kei To uitgeschakeld in de kwartfinales van het enkelspel tegen de Zwitserse Cynthia Mathez, nummer twee op de wereldranglijst. Kiki (WRK 8) speelde naar eigen zeggen haar beste wedstrijd: “Ik maakte weinig fouten en bleef heel stabiel. Mijn hoofdfocus ligt op het enkelspel, dus ik was wel teleurgesteld met de uitschakeling in de kwartfinales. Het is vooral jammer dat ik Mathez daar al trof. Dat komt doordat ik in mijn poule drie matchballen liet liggen tegen de Zuid-Koreaanse, waardoor ik mijn poule niet won.”

Met een sterke kwartfinale in het enkelspel en een gewonnen halve finale in het dames dubbelspel heeft Man-Kei To het gevoel dat ze een serieuze stap vooruit zet. “Ik durf nu wel stellen dat ik de kloof met de wereldtop heb gedicht. Er is meer controle en stabiliteit in mijn spel en ik voel dat ik op alle vlakken beter geworden ben.”

Man-Kei To kijkt uit naar de finale in het dames dubbelspel tegen het Japanse topduo Satomi-Yamazaki, de regerende paralympische kampioenen en tevens nummers één op de wereldranglijst. De finale voor goud wordt zondag 6 november om 6u30 (Belgische tijd) gespeeld.

Raadpleeg hier de resultaten en de livestream!

Foto: Badminton Photo.

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven