Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

William Boeva debuteert als G-sportambassadeur op Move it! Vlaanderen

1 juli 2021

Vijftien settings uit de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg tekenden in op Move it! Vlaanderen. Parantee-Psylos zorgde ervoor dat zij één of meerdere sportsessies op hun domein konden organiseren. Standup comedian William Boeva sportte mee bij SF Velzeke én nam er ook een podcast op over G-sport.

Niet minder dan 123 sportsessies telde Move it! Vlaanderen dat kon rekenen op financiële ondersteuning van Sport Vlaanderen. SF Velzeke was één van de elf clubs die er een volledige sportdag van maakten. William Boeva kwam langs en proefde van archery tag en speedminton. Tussendoor nam hij ook een podcast op.

Daarin gaat het onder andere over de invloed van bewegen op je psychische gezondheid, maar passeert ook Radja Nainggolan de revue, leren we waarom een tabacoloog best stopt met roken en dat er in de geestelijke gezondheidszorg, net als elders, ook mooie liefdesverhalen ontstaan. In de loop van volgende week kan je de podcast bekijken en beluisteren via ons youtube-kanaal.

William Boeva is zelf niet supersportief, maar speelde vroeger nog rolstoeltennis bij Parantee-Psylosclub T.C. Forest Wheels, en heeft een hart voor G-sport. Zo was hij ook al één van de BV's die tijdens de viering van '1 jaar Parantee-Psylos' samen met onder andere Sabine Appelmans en Tessa Wullaert meedeed aan enkele demonstratiewedstrijden in G-sport. Samen met onder meer Filip Meirhaeghe, huidig Belgisch bondscoach mountainbiken, en veldrijder Eli Iserbyt zal hij vanaf nu te zien zijn op tal van activiteiten van G-sportfederatie Parantee-Psylos. (foto's: Frank Van Hollebeke)

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven