Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Videopodcast 'Non-stop voor G-sport' met William Boeva

20 juli 2021

William Boeva maakte op Move it! Vlaanderen zijn debuut als G-sportambassadeur. De standup comedian presenteerde er ook een podcast over G-sport die we met trots aan jullie voorstellen.

Locatie voor de opname van de podcast was SF Velzeke, één van de deelnemers aan Move it! Vlaanderen. William bespreekt tijdens de podcast onder andere de invloed van bewegen op je psychische gezondheid. Maar hij heeft het ook over waarom de nieuwe naam van het psychiatrisch ziekenhuis in Velzeke evengoed een koffiebar had kunnen zijn. Zelfs Radja Nainggolan passeert de revue én we leren waarom een tabacoloog best stopt met roken. En dat er in de geestelijke gezondheidszorg, net als elders, ook mooie liefdesverhalen ontstaan.

Als ik ga sporten, merk ik welk effect dat op mijn hoofd heeft. Tijdens het sporten ben je doodop. Maar tien minuten later is de batterij weer helemaal opgeladen. (William Boeva)

William Boeva is zelf niet supersportief, maar speelde vroeger nog rolstoeltennis bij Parantee-Psylosclub T.C. Forest Wheels, en heeft een hart voor G-sport. Zo was hij ook al één van de BV's die tijdens de viering van '1 jaar Parantee-Psylos' samen met onder andere Sabine Appelmans en Tessa Wullaert meedeed aan enkele demonstratiewedstrijden in G-sport. Samen met onder meer Filip Meirhaeghe, huidig Belgisch bondscoach mountainbiken, en veldrijder Eli Iserbyt zal hij vanaf nu te zien zijn op tal van activiteiten van G-sportfederatie Parantee-Psylos.


Videopodcast 'Non-stop voor G-sport'

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven