Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Unieke inclusie-estafette in Koning Boudewijnstadion

Nieuws 24 augustus 2023

Op zaterdag 26 augustus organiseert ENGIE in samenwerking met de Allianz Memorial Ivo Van Damme een uniek inclusie-event waarbij atleten mét en zonder handicap samen sporten. Hiermee wil ze haar jarenlange samenwerking met het Belgisch Paralympisch Comité in de kijker zetten.

Enerzijds wordt een recreatief aanbod voorzien voor atleten met een verstandelijke beperking, anderzijds staat een mixed estafette op het programma waarbij atleten met een fysieke of visuele beperking samen met valide atleten aan de start komen.
Niet minder dan 100 atleten hebben zich voor de verschillende activiteiten aangemeld!

De G-recrea omvat een waaier van atletiekgerelateerde disciplines zoals spurt, vortexwerpen, hindernislopen, verspringen, estafette en balstoten. Sportbeleving primeert!

Voor de mixed estafette is geopteerd voor een Zweedse estafette die loopt over 1000m, verdeeld in 100m, 200m, 300m en 400m. Verdeeld over 3 reeksen zullen 11 teams aan de start komen.

Elk team omvat telkens 3 atleten met een verschillende handicap en één valide atleet.
Framerunners, protheselopers, slechtzienden, wheelers, atleten met hersenletsel: alle soorten handicap zijn vertegenwoordigd.

Zowel onze Paralympische kampioenen, met Peter Genyn, Roger Habsch en Maxime Carabin, als valide ex-topatleten waaronder Nils Duerinck, Kim Gevaert en Ingrid Didden zijn van de partij.

Daarnaast zullen ook veel jongere atleten mét en zonder handicap deelnemen aan het event.

Deze mixed estafette is ongezien in Europa. Het belooft spannend te worden!

Extra bieden we tijdens dit event de mogelijkheid om het blind lopen te ervaren tijdens de “100m Running Blind”. Iedereen die wil, kan meelopen!

Het programma:

14u00 - 16u00 G-recrea

14u30 - 15u00 100m Running Blind

16u00 - 16u30 Mixed Relays - Zweedse estafette

Meer info: Paula Vanhoovels – paula@atletiek.be – 02/474 72 22 - 0477/24 90 38