Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tim Celen wint wereldbekerwegrit in Canada

11 augustus 2019

Tim Celen (T2) sprintte op zijn driewieler naar goud in de wegrit op de Para-cycling World Cup in Baie-Comeau (Canada). Celen reed tactisch sterk en was de snelste van de kopgroep van drie. Een jaar na een zware knieoperatie is hij helemaal terug. “Ik ben super blij." Celen zette de medailleteller voor Paralympic Team Belgium in Canada finaal op zes.

“We vertrokken met drie op de technische zone. De Spanjaard viel af met een platte band en dan reden de Brit Davis Stone en ik een hele tijd samen. De Nieuw-Zeelander kwam nog aansluiten en net voor de eindsprint ook een Amerikaan”, beschrijft Celen zijn wedstrijd. “Ik moest eigenlijk rechts zitten om uit de wind te blijven, maar Stone koos die positie, dus moest ik linksom. Gelukkig was het een beetje vals plat en kon ik er nog voorbij. Ik heb gegokt want ik ben rap in de sprint en het zat op het einde goed mee.”

Tim zat exact een jaar geleden op een ziekenhuisbed in zijn living. ’t Was een vervelende dag in de vijf weken lange periode van immobilisatie na een knieoperatie. Daarna volgden nog maanden van revalidatie en een trage, maar goede opbouw. “Hadden ze mij toen gezegd dat ik nu goud zou winnen op een wereldbeker… Je ziet hoe het allemaal kan lopen”, zegt hij dolgelukkig.

Tim kan met vertrouwen toewerken naar het wereldkampioenschap dat over een maand in Emmen (Nederland) plaatsvindt. “Ik kan nog goed trainen en ga uiteraard voor het hoogst haalbare.”

Bij de C-renners reed Ewoud Vromant naar een zesde plaats in de klasse C2. Hij had materiaalpech en moest heel lang achtervolgen. Kris Bosmans en Diederick Schelfhout werden respectievelijk negende en elfde bij de C3-renners. Niels Verschaeren sprintte naar een zesde plaats in de C5-klasse. Louis Clincke kon zijn C4-wedstrijd niet uitrijden om medische redenen. Onze tandems Griet Hoet (WB) en Anneleen Monsieur (pilote) en Milan Thomas (MB) en Bert Scheirlinckx (piloot) reden naar een zesde en 15e plaats in hun wedstrijd.

De Vlaamse G-renners sluiten de World Cup Para-cycling af met drie medailles. Eerder deze week wonnen Ewoud Vromant en de damestandem Hoet-Monsieur een tijdritmedaille. Maxime Hordies en Jean-François Deberg, beiden ondersteund door de Ligue Handisport Francophone, zorgden samen ook voor drie medailles en dus gaat Paralympic Team Belgium met zes stuks eremetaal naar huis. Vertrouwen tanken voor het WK heet dat dan. Dat vindt van 11 tot en met 15 september plaats in Nederland.


Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven