Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tim Celen pakt de Europese titel na beslissende aanval op slotklim

Topsport 29 mei 2022

Tim Celen (T2) heeft de wegrit op het Europees kampioenschap G-wielrennen gewonnen. Tim reed de hele race aan de leiding en liet zijn Duitse tegenstander achter zich op de laatste beklimming. Na wereldkampioen, kan Tim Celen nu ook de Europese titel aan zijn palmares toevoegen. Paralympic Team Belgium keert huiswaarts met zeven medailles.

Ik ben uiteraard tevreden over het niveau van de renners, zowel in de tijdrit als in de wegwedstrijd. Dit belooft veel goeds voor de toekomst. - Remko Meeusen (coach en delegatieleider)

In de eerste ronde gingen Tim snel van start en zat meteen vooraan in de race. Hij kreeg het gezelschap van het Duitse duo Jäger en Schmidt. In de vijfde en laatste ronde plaatste de Belg op de laatste klim voor de finishlijn een ultieme aanval, waardoor de Duitser na 22 km wedstrijd het hoofd moest buigen. "Ik ben natuurlijk erg blij", vertelde Tim Celen meteen na de aankomst. "Het is een opnieuw trui erbij, het begint te tellen", lachte de wereldkampioen.

Ondanks de afwezigheid van Ewoud Vromant, die ziek moest afhaken, kan België met zeven behaalde medailles terugkijken op een geslaagde eerste deelname aan het EK. "Ik ben uiteraard tevreden over het niveau van de renners, zowel in de tijdrit als in de wegwedstrijd. Het tactisch plan in de wegritten werkte goed en alle renners haalden het onderste uit de kan. Dit belooft veel goeds voor de toekomst”, bevestigde Remko Meeusen, coach en delegatieleider in Oostenrijk. Komende zomer nemen de Belgische renners nog deel aan de derde en laatste manche van de Wereldbeker. En sluiten ze het wegseizoen af op het Wereldkampioenschap in Baie-Comeau, Canada.

Tim Celen (T2) en Maxime Hordies (H1), die de Europese titel veroverden in de wegrit, behaalden al zilver in de tijdrit. Louis Clincke (C4) won zilver in de tijdrit, net als de tandem Milan Thomas-Jonas Goeman in de wegwedstrijd. Griet Hoet-Anneleen Monsieur reden hun allerlaatste tijdrit ooit en pakten brons.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven