Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tim Celen, Louis Clincke en tandem Hoet-Monsieur bezorgen België drie extra medailles op het EK G-wielrennen

Topsport 27 mei 2022

Op dag twee van de tijdrit hebben Tim Celen en Louis Clincke beiden de zilveren medaille behaald in hun categorie, terwijl de vrouwentandem Hoet-Monsieur het brons veroverde. Milan Thomas en piloot Jonas Goeman kwamen één seconde tekort voor het podium en eindigden vierde. De medailleteller van Paralympic Team Belgium staat zo op vier na de tweede plaats van handbiker Maxime Hordies (H1) gisterenmiddag.

Op vrijdag 27 mei vonden de tijdritten plaats van de driewielers, tweewielers en tandems op het Europees kampioenschap G-wielrennen in Oostenrijk. Het heuvelachtige parcours rond Lochen am See was bijzonder zwaar en bood de renners weinig mogelijkheden om op adem te komen.

"Elke week gaat het beter en beter, ik kan enkel maar tevreden zijn met het oog op het Wereldkampioenschap deze zomer” - Louis Clincke

Tim Celen was de eerste Belgische renner die van start ging. Het was de perfecte start voor onze nationale delegatie, want hij pakte meteen de zilveren medaille in de categorie T2 (driewieler) na een race tegen de klok van 12,45 km. "Ik moet tevreden zijn met dit resultaat want ik heb alles gegeven wat ik had. Een tijdrit liegt nooit, zeker niet met de opeenvolging van klimmetjes op het einde", reageerde Celen.

Even later was het de beurt aan Louis Clincke om zijn wedstrijd van 22,39 km zo snel mogelijk af te leggen. De renner afkomstig uit Kaprijke (C4), die dit jaar zijn comeback maakt op het hoogste niveau, is sinds het begin van het seizoen in uitstekende doen. Wat hij op de Oostenrijkse wegen andermaal bevestigde. Vijftien seconden achter de Ierse winnaar Ronan Grimes, bezorgt Louis Clincke België een tweede zilveren medaille. "Het was een stevig parcours maar ik wist wat mij te wachten stond. Ik had heel de dag een goed gevoel en heb een heel constante tijdrit gereden. Elke week gaat het beter en beter, ik kan enkel maar tevreden zijn met het oog op het Wereldkampioenschap deze zomer”, vertelt een tevreden Louis Clincke.

“Het is onze laatste tijdrit ooit en we rijden podium op het Europees kampioenschap. Dat is gewoon super." - Griet Hoet

De tandems waren de laatste die vrijdag van start gingen. Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur (Ittakestwototandem) hielden stand tot het einde en wonnen zo de eerste Belgische bronzen medaille na de Ierse en Britse duo’s. “Het is onze laatste tijdrit ooit en we rijden podium op het Europees kampioenschap. Dat is gewoon super. De twee duo’s voor ons zijn echt beter, dus we zijn zeker tevreden met brons. ” Bij de heren streden Milan Thomas en Jonas Goeman (piloot) ook om de derde plaats, maar de renners van Cycling Vlaanderen kwamen helaas één seconde te kort en moesten genoegen nemen met de vierde plaats.

Het programma, livestream en alle resultaten kan je hier raadplegen