Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tim Celen is wereldkampioen tijdrijden!

Topsport 11 augustus 2022

In het Canadese Baie-Comeau is Tim Celen voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen tijdrijden geworden in de klasse MT2. Kort daarna reed Maxime Hordies (MH1) naar brons. Jonas Van de Steene werd negende (MH4). Maxime Hordies (LHF) reed naar brons!

Tim Celen verdedigt zaterdag zijn wereldtitel op de weg, maar keek ook uit naar de tijdrit, een nummer waarin hij de laatste jaren beduidend sterker werd. Van bij de start voelde de 24-jarige uit Ham zich goed in zijn sas en hij bouwde meteen een voorsprong uit. Na één ronde kwam hij door met meer dan een halve minuut voorsprong op zijn naaste belager, Maximilian Jäger. In ronde twee bouwde hij die verder uit: Celen werd wereldkampioen (tot zijn eigen verbazing), Jäger werd tweede op 45’’, de Australiër Stuart Jones volgde op plaats drie op 1’35’’.

“Ik zit momenteel nog op een wolk en kan het echt niet geloven”, zegt Tim Celen na zijn wedstrijd. “Ik voelde me heel goed tijdens de wedstrijd en dit is natuurlijk geweldig.” De jonge renner beleefde na de race een emotioneel moment met de staf en droeg de overwinning op aan zijn overleden grootmoeder: “Zij was vorig jaar superblij toen ik wereldkampioen werd, dus ze zou nu ook erg fier zijn. Deze is voor haar

Jonas Van de Steene kwam in de namiddag in actie in de MH4-tijdrit. De handbiker uit Lochristi reed in een tijd van 30:33.04 naar de negende plek. De overwinning was voor Jetze Plat uit Nederland. Onze handbiker was niet tevreden met het resultaat en kijkt uit naar zaterdag.

Een klein uur na Tim kwam Maxime Hordies (Ligue Handisport Francophone) over de streep. Hij werkte een tijdrit van 18,9km af en finishte als derde. Hordies was gemengd tevreden met het brons en wil er zaterdag opnieuw staan in de wegrit. De overwinning ging naar de Italiaan Cornegliani, de Zuid-Afrikaan Nicolas Du Preez werd tweede.

Morgen komen de de C-renners (tweewielers) en de herentandem in actie in de tijdrit. Ook daar worden medailles geambieerd. Volg de prestaties van onze renners op de voet via deze website.

COPYRIGHT FOTO's: Paralympic Team Belgium/SWPix.com