Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Terugblik trefmoment sportfederaties: "De uitwisseling van informatie en praktijkvoorbeelden creëert leermomenten voor elke federatie."

Op 15 november mochten we opnieuw heel wat reguliere federaties verwelkomen op het Trefmoment G-sport voor sportfederaties. We hadden het onder meer over onze vernieuwde organisatie, de G-sport terminologie in Vlaanderen en de individuele toeleiding. Wij vroegen enkele aanwezige federaties om hun reacties na het trefmoment.

Arno Volckaert (Vlaamse Roeiliga):

"Als G-sportverantwoordelijke binnen de Vlaamse Roeiliga was de trefdag een goed moment om te kijken hoe andere federaties omgaan met G-sport. Het nieuwe uniforme gebruik van de term G-sport zullen wij als federatie zeker mee uitdragen in onze eigen communicatie. Daarnaast zullen we sommige zaken binnen ons beleid bekijken: de database voor sportclubs, integratie G-sport in onze sportkaderopleidingen en mogelijke samenwerkingen met externen. Als federatie zullen we zeker verder inzetten op G-sport en inclusie."

Dieter Dellaert (Tennis Vlaanderen):

"Een inspirerende dag onder G-sport verantwoordelijken en een helder kader van G-sport Vlaanderen om de werkingen verder uit te bouwen."

Jeroen Van Dyck (Voetbal Vlaanderen):

"De trefdag voor sportfederaties geeft ons de mogelijkheid om te netwerken rond G-sport over alle sporten heen. De uitwisseling van informatie en praktijkvoorbeelden creëert leermomenten voor elke federatie. Het was fijn dat we kennis konden maken met het vernieuwde G-sport Vlaanderen. Netwerken is altijd leuk om ideeën op te doen en G-sportverantwoordelijken bij andere federaties te leren kennen."

Alle presentaties kan je hieronder herbekijken:

Het verslag van het trefmoment G-sport voor sportfederaties vind je hier terug.