Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tandemdames Hoet en Monsieur pakken zilver op slotdag WK

Nieuws Topsport 3 februari 2020

Op de slotdag van de Para-cycling Track World Championships in Milton (Canada) heeft het Gentse tandemduo Hoet-Monsieur nog eens stevig uitgepakt. De dames pakten zilver in het sprinttoernooi. Het is hun tweede medaille en de derde voor Paralympic Team Belgium in dit kampioenschap.

Griet Hoet (slechtziend) en Anneleen Monsieur reden op de laatste dag van het wereldkampioenschap naar een zilveren medaille in de sprint. De damestandem plaatste zich in de ochtendsessie met de derde beste tijd voor de kwartfinales van de 200 meter sprint met vliegende start. Daarin namen ze het op tegen een Pools duo. De slechtziende Griet Hoet (stoker) en haar pilote Anneleen Monsieur (pilote) troefden hun opponenten twee keer af en gingen vlot door naar de halve finales, waarin ze het Braziliaanse duo Marcia Ribeiro Goncalves Fanhani (B) en Maria Tereza Muller makkelijk klopten. In de finale waren de Britse dames Sophie Thornhill (B) en Helen Scott, de titelverdedigers, twee keer sneller dan het Belgisch duo.

Hoet en Monsieur grepen vorig jaar naast de medaille in dit nummer, in 2018 behaalden ze brons. Samen wonnen de Belgen reeds zeven WK-medailles op de piste. Ze dromen van een medaille op de Paralympische Spelen in Tokio en een wereldtitel.

Diederick Schelfhout (klasse C3) werd in de namiddagsessie negende in de scratch race. Het goud ging naar de Brit Jaco Van Gass, die hoge ogen gooide op dit WK. Even later reed Niels Verschaeren in de klasse C5 naar een veertiende plaats. Winst ging naar Alistair Donohoe uit Australiƫ.

Ewoud Vromant, de kersverse wereldkampioen in de achtervolging (klasse C2), kwam vandaag niet meer in actie.

Onze renners gaan naar huis met drie medailles.

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven