Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Sterk deelnemersveld tijdens het Belgisch kampioenschap G-atletiek in Brugge

In het Julien Saelens stadion in Brugge vindt dit weekend het Belgisch kampioenschap G-atletiek plaats. Het BK voor atleten met een fysieke en visuele beperking wordt geïntegreerd in het Allianz Belgisch kampioenschap van Belgian Athletics. Het is uitkijken naar de prestaties van Peter Genyn (G-sport Vlaanderen, T51) en Roger Habsch (Ligue Handisport Francophone, T51) die nog maar net een wereldtitel in de wacht sleepten.

Al enkele jaren zet Belgian Athletics samen met G-sport Vlaanderen sterk in op inclusie en integratie. Atleten met een fysieke of visuele beperking strijden dit weekend net als atleten zonder beperking op het Allianz Belgisch kampioenschap om de Belgische titels. Het is uitkijken naar de prestaties van Peter Genyn (G-sport Vlaanderen, T51) en Roger Habsch (Ligue Handisport Francophone, T51) die nog maar net een wereldtitel in de wacht sleepten.

Aan de start in Brugge ook heel wat opkomend talent. De jonge talentvolle rolstoelatleet Johannes Balbaert (T53), aangesloten bij KAAG, zal van de partij zijn. Maar ook ENGIE Talent van het Jaar 2022 Selma Van Kerm (Ligue Handisport Francophone/ROCA, T37) maakt haar opwachting.

Met rolstoelatletes Léa Bayekula (Ligue Handisport Francophone, T54) en Joyce Lefevre (G-sport Vlaanderen, T34) en “staande atleten” Chloé Van Elslande (Ligue Handisport Francophone, T46) en Mathias Boonen (G-sport Vlaanderen, T38) is de bezetting tijdens dit kampioenschap in de verschillende klassen bijzonder sterk.

In totaal nemen een 25-tal G-atleten deel aan dit geïntegreerd Belgisch kampioenschap. Het is het tweede nationaal kampioenschap G-atletiek dit jaar, na het BK G-atletiek voor atleten met een verstandelijke beperking op 3 juni in Oordegem.

Raadpleeg het programma en resultaten via deze webpagina