Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Boost voor Man-Kei To: twee medailles op kwalificatietoernooi voor Tokyo

Nieuws Topsport 15 februari 2020

Van 10 tot en met 16 februari vond in Sao Paulo (Brazilië) een Para-badminton International plaats, een belangrijk kwalificatietoernooi voor de Paralympische Spelen in Tokio. Rolstoelbadmintonspeelster Man-Kei ‘Kiki’ To nam deel en pakte twee medailles: brons in het enkelspel, zilver in de dames dubbel.

Man-Kei versloeg donderdag de nummer 2 van de wereld, Valeska Knoblauch uit Duitsland, in de kwartfinale met 16-21, 21-14, 21-17. Een prestatie die kon tellen, want ze klopte die tegenstander nog niet. In de halve finale wachtte vrijdag de Chinese Zhang Jing, die net als in de poules iets te sterk bleek. Dat betekende dat Kiki vrede moest nemen met brons, een knap resultaat en haar beste ooit op een kwalificatietoernooi voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Ook in het dames dubbelspel liep het voortvarend. Kiki plaatste zich samen met de Turkse Emine Seckin voor de halve finales, waarin ze ook een Russisch duo vlot over de knie legden. In een finale voor goud kwam het Belgisch-Turks duo uit tegen de Chinezen Liu en Yin. Die bleken een maatje te sterk: 21-13, 21-11. Man-Kei To en Emine Seckin gingen met zilver huis.

Man-Kei To begin over enkele dagen opnieuw aan een kwalificatietoernooi voor Tokyo 2020, deze maal in Peru.

Succes Kiki!

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven