Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Registratie G-sporters bij Badminton Vlaanderen

Nieuws Interview 27 februari 2020

Badminton Vlaanderen begon in 2019 met de registratie van G-sporters. Arno Boonants, verantwoordelijke G-sport bij de federatie, legt uit hoe dat in zijn werk ging.

"Het registreren van G-sporters zat al even in de pijplijn, maar kwam in een stroomversnelling toen we beslisten om een G-kwaliteitslabel toe te kennen aan clubs en hen hiervoor ook te belonen. Voordien verdeelden we het voorziene budget voor G-badminton gelijk over de vijf provincies, nu beslisten we het standaardbudget van 2.500 euro (in 2019 uitzonderlijk 4.500 euro dankzij een schenking van een goed doel) te verdelen over de clubs op basis van een aantal parameters: aantal G-sporters, aantal G-initiators badminton, aantal G-trainingsmomenten, aantal eigen rolstoelen in de club en organisaties voor G-sport die ze hebben", aldus Boonants.

"Ook in de database hebben we de mogelijkheid toegevoegd om de G-leden aan te duiden. Aangezien het G-landschap bij ons nog vrij recreatief is, kozen we er niet voor om de classificatieklassen te gebruiken bij registratie maar gingen we voor vier categorie├źn. Samen met integratiemedewerker Elien van Parantee-Psylos kwamen we zo tot G-badminton staand, G-badminton met rolstoel, G-badminton voor sporters met mentale beperking en G-badminton voor sporters met autisme. Op die manier kan de secretaris van elke club dit aanduiden."

"Nadien konden alle clubs een Google Form invullen met de verschillende parameters, checkte ik die met het ledenbestand en zo werd het budget verdeeld. In totaal vulden 16 clubs het formulier in, goed voor in totaal ongeveer 130 spelers. Sommige clubs kregen op die manier tussen de 50 en 600 euro extra. En wij als federatie kregen we voor het eerst een zicht op G-sporters en G-sportwerking bij onze clubs."

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven