Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Recordaantal deelnemers voor G-sportdag Move it! XL in Mechelen

Nieuws 21 juni 2024

Op 27 juni is het opnieuw tijd voor Move it! XL, de grootste G-sportdag voor personen met een psychische kwetsbaarheid in Vlaanderen. G-sport Vlaanderen laat meer dan 600 mensen sporten en bewegen in en rond het domein De Nekker, met steun van Sport Vlaanderen, de Nationale Loterij en Stad Mechelen. Move it! XL brengt al jaren een uniek concept in Europa, en is met de dertiende editie toe aan een recordeditie.

Domein de Nekker zal op 27 juni opnieuw afgeladen vol lopen met heel wat enthousiaste sporters uit 23 verschillende Vlaamse, Brusselse en Nederlandse settings binnen de geestelijke gezondheidszorg. Personen met een psychische kwetsbaarheid en hun begeleiders beleven in groep een sportdag op maat van hun eigen mogelijkheden en interesses. Een 600-tal sporters stellen zelf hun programma op uit maar liefst 27 verschillende sport -en beweegvormen. Een uitgebreid aanbod en een fantastische sfeer maken dit evenement uniek in Europa, vertelt Thomas Botterman van G-sport Vlaanderen.

“We zijn het enige land in Europa dat zo’n groot multisportevenement voor deze doelgroep organiseert. Personen met een psychische kwetsbaarheid en hun begeleiders krijgen een programma op maat op basis van hun voorkeuren. Doorheen de dag is er muziek en er heerst een ongedwongen sfeer tussen de deelnemers en begeleiders”, sluit Botterman af.

Voor het uitgebreide sportaanbod voorziet G-sport Vlaanderen ook topbegeleiding. Onder meer ex-wereldkampioen mountainbike Filip Meirhaeghe zal de deelnemers opnieuw op sleeptouw nemen. Sportoase, partner van G-sport Vlaanderen, zal voor de eerste keer aanwezig zijn met hun spinning trailer. Daarnaast kunnen de deelnemers zich verwachten aan onder meer beach hockey, SUP, pickle ball en drums alive. Omdat G-sport Vlaanderen weet dat elke deelnemer op eigen tempo sport of beweegt, voorzien ze ook laagdrempelige sport -en beweegvormen zoals een Te Gekke Wandeling en Go4Orienteering.

Alle informatie over Move it! XL vind je op de website van G-sport Vlaanderen.

Wat is G-sport?

G-sport is de verzamelnaam voor elke sportbeoefening of aangepaste beweegvorm van personen met beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening.

Activiteiten

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven