Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Online sporten (én nababbelen) met de Watertrappers

Over clubs 2 februari 2021

Ook de clubwerking van de Watertrappers werd door corona een halt toegeroepen. Maar bezieler en voorzitter Karine Braems en trainster Ingrid Baert gingen niet bij de pakken neerzitten en werkte een alternatief online aanbod uit. Dat stelt de club uit Kortrijk nu ook open voor andere geïnteresseerden.

"Bij de Watertrappers hebben alle leden een vorm van reuma. We hebben leden van 23 tot 80 jaar en er is een heel familiale sfeer in de club. Na onze aansluiting bij Parantee-Psylos hebben we dat opengetrokken naar alle mensen met een beperking", opent Karine. "Soms zijn er mensen bij wie het aanbod van 'BOAS zwemt' niet meer lukt en die kunnen dan bij ons terecht. We trainen één keer per week, op woensdagavond. We oefenen altijd een uurtje, maar nadien mag wie zin heeft nog nablijven. En dat gebeurt ook. We hebben altijd dezelfde plakkers (lacht)."

VAN WANDELEN NAAR ONLINE

"Bij de eerste lockdown hebben we lang afgewacht. Maar omdat het bleef duren zijn we dan een viertal keer gaan wandelen, toen dat nog mocht in een grotere groep. Onze ergotherapeute en trainster Ingrid bereidde alles goed voor en stippelde de wandelingen uit."

"In september konden we opnieuw opstarten in het zwembad, maar toen kwam de tweede lockdown... Deze keer organiseerden we snel een overleg via Teams om te kijken wat we konden doen. We legden de vraag voor om wekelijks online samen te komen om te babbelen en om onder leiding van Ingrid enkele stabiliteits- en schouderoefeningen te doen die we ook in een boekje verzamelden. We bestelden een rol elastische band bij de kinesist en bezorgden dat met een mondmasker van de club aan al onze leden via de post. Tijdens de Warmste Week trokken we die sessie ook open zodat iedereen kon meedoen (zie filmpje onderaan)."

FAMILIALE SFEER

"De online lessen verlopen goed. Uiteraard oefent iedereen liever in het zwembad, ook omdat het water ontlastend is voor de gewrichten. Maar door de familiale sfeer vindt iedereen het toch ook fijn online. We starten ook altijd met een babbeltje voor we aan de oefeningen beginnen.

Door de familiale sfeer vindt iedereen het online ook fijn. (Karine)

We hebben onze online lessen nu ook al uitgebreid naar andere leden van de Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis. De mensen van Kortrijk vinden het ook fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Een mevrouw uit Deinze zei bij de laatste bijeenkomst nog dat de bijeenkomsten zo warm aanvoelen en dat ze na de coronamaatregelen zelfs naar de Watertrappers wil komen."

De Watertrappers stellen hun online beweegsessie op woensdagavond open voor niet-leden. Tijdens deze sessie brengt trainster Ingrid haar deelnemers online in beweging via laagdrempelige beweegoefeningen en oefeningen voor de schoudermobiliteit. De sessie start om 20u maar eerst wordt even tijd gemaakt voor een praatmomentje. Omstreeks 20u15 gaat de beweegsessie effectief van start. Alle info.

Clubfiche de Watertrappers
De Warmste Watertrappers (filmpje)

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven