Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Now is the time to stare: Staar jij mee naar Tokyo 2020?

Paralympische Spelen 15 april 2021

Paralympic Team Belgium lanceerde op 16 april de video van haar ‘Now is the time to stare’-campagne. Mensen met een beperking worden nog vaak aangestaard op straat omwille van hun beperking en deze campagne roept op om die focus te verleggen naar de straffe dingen waartoe zij in staat zijn, zoals de prestaties van de Belgische Paralympiërs. De video geeft de aftrap voor de campagne die volgende maandag van start gaat, in aanloop naar de Paralympische Spelen in Tokyo, die op 24 augustus beginnen.

De Belgische Paralympiërs zijn in volle voorbereiding op de Paralympische Spelen die in de zomer in Tokyo doorgaan. Ze trainen elke dag om in Japan op medaillejacht te gaan in disciplines als wielrennen, tafeltennis, boccia of goalbal. Helaas worden mensen met een beperking zoals zij nog te vaak nagestaard omwille van hun beperking, en dat terwijl het beeld van de talentvolle doorzetters die ze zijn, nog niet genoeg bekend is.

Daarom lanceert Paralympic Team Belgium haar ‘Now is the time to stare’-campagne, waarmee het wil oproepen om verder te kijken dan de beperkingen waarmee personen zoals onze Paralympiërs dagelijks moeten leven. De Paralympiërs krijgen hier zelf mee te maken, maar willen tegelijk ook een lans breken voor andere mensen die met een beperking leven want ook zij worden jammer genoeg dagelijks aangestaard.

Now it's the time to stare 👀 (eerst versie zonder en dan met audiodescriptie)


Oproep aan onze G-sportcommunity: deel de video!
Paralympic Team Belgium wil de ‘Now it’s time to stare’-video als een (Olympisch) vuurtje verspreiden en een oproep doen om onze atleten aan te staren op hun gloriemoment, wanneer ze straks een gooi naar goud doen. Deel ook jij de video?

De ‘Now is the time to stare’-campagne gaat officieel op maandag 19 april van start, maar de video wordt als teaser vandaag al gelanceerd. De Paralympische Spelen vinden deze zomer in Tokyo plaats van 24 augustus tot 5 september. Meer info over Paralympic Team Belgium vind je hier.

Een campagne met steun van de Nationale Loterij en de partners van Paralympic Team Belgium.