Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ook buiten non-stop voor G-sport was een succes: "G-sporters hebben zin om er opnieuw in te vliegen"

26 augustus 2020

In elke Vlaamse provincie konden G-sporters de afgelopen drie weken laagdrempelig aan de conditie werken tijdens 'ook buiten non-stop voor G-sport'. Met dank aan onze Paraympic partner Fintro zetten zij zo een (eerste) stap naar duurzame sportbeoefening. "Wij zagen veel blije gezichten. G-sporters hebben zin om er opnieuw in te vliegen."

Tropisch temperaturen (week één) of fikse regenbuien (week drie) konden niet verhinderen dat heel wat G-sporters de weg vonden naar het aanbod in Brugge, Gent, Leuven, Geel en Herk-de-Stad.

Het was een leuke ervaring en fijn ook om te zien dat je niet alleen bent en zo je bubbel op een aangename manier doorbreekt op een coronaproof manier. Ik heb me geweldig geamuseerd en gezien dat ik niet alleen ben. (Deelnemer Willem, Leuven)

Tijdens de beweegsessies ‘Ook buiten non-stop voor G-sport’ bracht Parantee-Psylos heel wat sporters met een beperking in beweging. Elke sessie kreeg een sportief thema waardoor we de sporters telkens op een andere manier uitdaagden. Voor, tijdens en na de sessies was er ook tijd en ruimte om informeel van gedachten te wisselen en zo de sporters op weg te zetten naar een clubaanbod op maat.

"Met de organisatie van Ook buiten non-stop voor G-sport willen we een voorbeeld geven aan onze clubs en andere actoren. Je kan met de huidige richtlijnen op een veilige manier sporten, bewegen en plezier maken. Wij zagen veel blije gezichten en kregen veel positieve reacties. Iedereen heeft zin om volgend jaar terug te komen. De G-sporters staan ook te popelen om aan het sportseizoen te beginnen en willen er opnieuw in vliegen." (Elien Moerman, coördinator breedtesport bij Parantee-Psylos)

Onze sportclubs maken zich op voor een veilige opstart van het nieuwe seizoen. Ongetwijfeld is er ook in jouw buurt een aanbod op maat. Blader eens door het aanbod van clubs in onze clubzoeker of vul onze online toeleidingsfiche in als je graag extra info wil.